Gouds Dagblad | Run op runder-cheeseburger van Jürgen Palsgraaf

Run op runder-cheeseburger van Jürgen Palsgraaf

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

De Gouwenaar Jürgen Palsgraaf werd in oktober 2016 Nederlands Kampioen Cheeseburger-bakken. De ludieke competitie was uitgeschreven door SensationKaas, de organisatie die ieder jaar de Markt in Gouda belegt met haar jaarlijkse kaasfeest. Nog voor de uitslag bekend werd gemaakt, liet Jürgen weten dat als hij Nederlands kampioen zou worden, dat hij dat dan zijn inmiddels befaamde Cheeseburgers zou gaan bakken tijdens het Open Tennistoernooi van tennisvereniging Ad Astra in augustus 2017. En dat was zo'n doorbakken en doorslaand succes dat Jürgen en zijn manschappen deze week tijden het Ad Astra Kaasstad Open Tennistoernooi op herhaling wilden en gingen.

Woensdag was het zover. En dat heeft Jürgen, al zijn secondanten en tennisvereniging Ad Astra geweten. Er was een ware run op de runder-cheeseburger van de Nederlands Kampioen. Vanaf 17u00 ontstond er een rij die almaar aangroeide en dikker werd. Binnen twee uur waren de 125 cheeseburgers van het Schotse runderras Black Angus van Gildeslager Cor van Sprang uitverkocht.

Het Gouds Dagblad had de eer de eerste cheeseburger te mogen (voor)proeven en kreeg een demonstratie van de (voor)bereiding van de chef-kok zelf. Het was Jürgens eerste en laatste van de avond. Verder hield hij zich louter bezig met het logistieke proces.

Jürgen kwam in 2016 voor het eerst met zijn This is iT-cheeseburger voor de dag. Hij behaalde daarmee meteen de finale van het NK Cheeseburgerbakken. De onvolprezen cheeseburger van Jürgen viel uiteindelijk als beste in de smaak bij de jury. ,,Met een recept dat al vele jaren bij ons door de familie gaat. Met echte Goudse boeren belegen kaas van Leo Versluis, vet en grof gemalen gehakt van het Schotse runderras Black Angus van Gildeslager Cor van Sprang. En daar heb ik op verzoek nog twee geheime ingrediënten aan toegevoegd: een zelfgemaakte bbq-saus en een in knoflook gewreven portobello”, aldus de Nederlands Kampioen Cheeseburgerbakken.

Ook bij Jürgen en zijn helpers viel het event in de smaak. Vorig jaar waren ze er (zie filmpje hieronder) en volgend jaar keren ze zeker weer terug bij het Ad Astra Kaasstad Open Tennistoernooi. Zo zegde Jürgen de organisatie naderhand toe. ,,Die jongens vinden het allemaal zo leuk, dat we er weer voor gaan..."Voor de komen dagen staan de volgende gerechten op het menu bij Ad Astra:
Donderdag: Wrap, met alles er in. Met Loek Peelen als wrapper.
Vrijdag: Broodjes Hot Dog American Style en Broodjes Pulled Chicken van Jan Koole en staf.
Zaterdag: Turkse Pizza en belegde stokbroodjes falafel en geitenkaas, sla, komkommer en een heerlijke chutney.
Zondag: Pannenkoeken, Sate en frituurhapjes.Donderdag: Tapas!Op de frontfoto Chef-kok Jürgen Palsgraaf (midden met dochter Bente) met zijn helpers Arjan Breedveld, Marcel Rond, Robert Jaspers, Hans Kalmeijer, Jeroen de Wit, Robert en Alwin van Bentum (van links naar rechts). De frontfoto is gemaakt door Yvonne Palsgraaf, ja toevallig ook de vrouw van Jürgen…


Foto: Digitaal Dagblad