Vriendenschaar dames naar eredivisie

22 April 2018, 12:39 uur
Sport
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

In een uitpuilend eigen huis aan de Groen van Prinsterersingel zijn de dames van Vriendenschaar (foto) geslaagd in hun missie: een 8-2 zege op SVE en daarmee promotie naar de eredivisie.

Na kampioenschappen in de eerste divisie B en de 'gewone' eerste divisie waren de dames dit keer de sterkste in de eerste divisie A.

De dames hadden op voorhand aan zes punten genoeg tegen de nummer laatst SVE voor promotie naar de eredivisie. Lukte dat niet, dan waren ze afhankelijk van de verliespunten van Avanti tegen Tanaka. De dames van Vriendenschaar lieten evenwel niets aan het toeval over.


Daar leek het in het begin trouwens echt niet op. Na een 3-0 nederlaag van Romy Gielings tegen Amber van Dorp en een 2-3 nederlaag van Elle Cillessen tegen Irene Aangeenbrug keken de dames tegen een 0-2 nederlaag aan. Een benauwde winst van Marion van Leeuwen op Monique Kievith, winst in het dubbel van Marion en Elle en een knappe 3-2 winst (na 0-2) van Elle op Amber zorgde voor de ommekeer waarna de dames van Vriendenschaar geen punt meer lieten liggen: 8-2 voor Vriendenschaar dus.

Heren 1 was al dik gedegradeerd uit de eerste divisie, maar de heren wilden graag met een overwinning het seizoen eindigen. Met een mooie 6-4 overwinning op US 1 slaagden Theo Verzijl, Martijn en invaller Marco van der Meijden in deze opzet.