Natrap haalt NOS Journaal

9 April 2018, 21:12 uur
Sport
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

De harde natrap tijdens de amateurwedstrijd Te Werve tegen Sportlust ‘46 op sportpark Vredenburch in Rijswijk, waarover wij vandaag hebben bericht, haalde vanavond ook het NOS Journaal. In heel Nederland is geschokt gereageerd op de beelden, die door Sportlust TV zijn gemaakt en op YouTube inmiddels 140.000 keer zijn bekeken.

De dader, een verdediger van Te Werve uit Rijswijk, is door zijn club voorlopig geschorst. De KNVB onderzoekt het incident. ,,De beelden kunnen daarbij als bewijsmateriaal dienen", zo heeft de voetbalbond aan de NOS laten weten. Het slachtoffer, Rick Wils, zou ook aangifte kunnen doen van mishandeling, maar hij twijfelt daar nog over. ,,Ik zie geen meerwaarde om hem ook nog op een ander vlak te straffen, maar tegelijkertijd wil ik ook dat hij dit nooit bij iemand anders doet”, aldus de speler uit Woerden op de website van de NOS.

In de 26ste minuut van de wedstrijd in de eerste klasse van het zaterdagvoetbal kreeg Wils plotseling en van achteren een karatetrap tegen het bovenbeen. Je ziet het incident in de 18de seconde van bijgaande video in het strafschopgebied gebeuren. De scheidsrechter staat op dat moment met zijn rug naar de beide spelers en is geen getuige van de doodschop.

https://www.youtube.com/watch?v=3MfHIPCApt4