6 October 2019, 16:37 uur
Sport
mainImage
Orange Pictures

Feyenoord heeft een mooie week toch met een grote teleurstelling afgesloten. Na overwinningen op FC Twente (5-1) en FC Porto (2-0) liet de ploeg van trainer Jaap Stam zich in Limburg aftroeven door degradatiekandidaat Fortuna Sittard, dat de eerste zege van dit seizoen boekte: 4-2. Feyenoord gaat de tweede interlandperiode van dit seizoen daarom in als middenmoter. De achterstand op Ajax bedraagt al 10 punten.

De elf spelers die donderdag de basis legden voor de knappe zege in de Europa League op Porto lieten het in Sittard-Geleen lelijk afweten. Een gebrek aan scherpte en overtuiging brak Feyenoord op. De Rotterdammers begonnen zowel de eerste als de tweede helft bijzonder slecht. Binnen 2 minuten stond Fortuna Sittard op voorsprong. Verdediger Edgar Ié kon niet voorkomen dat Bassala Sambou de bal op de achterlijn nog terug wist te leggen op Felix Passlack, die de bal met een slim hakje doorspeelde naar Amadou Ciss. De Senegalees had de hoek daarna voor het uitzoeken: 1-0.

Feyenoord probeerde zich wel in de wedstrijd te knokken, maar echt overtuigend ging dat niet. Toch kwam de ploeg van Stam in de 27e minuut een tikkeltje gelukkig op gelijke hoogte. Een verre uithaal van de Rotterdamse linksback Ridgeciano Haps werd via het lichaam van de wegduikende Clint Essers van richting veranderd, waardoor doelman Alexei Koselev kansloos was (1-1).

Een misverstand tussen Ié en Haps, die elkaar aankeken toen de bal tussen hen in viel, leidde de 2-1 van Fortuna in. Op aangeven van Passlack kopte Ciss de bal langs keeper Kenneth Vermeer. Het werd kort voor rust nog mooier voor Fortuna toen Cian Harries uit een rommelige situatie voor het doel de 3-1 intikte. Feyenoord kwam na de rust ongetwijfeld uit de kleedkamer met het idee om er weer een wedstrijd van te maken, maar binnen 20 seconden stond het al 4-1. Centrale verdediger Eric Botteghin liet zich weer verrassen, dit keer door Sambou die een voorzet van Mark Diemers vrij kon inkoppen.

Stam bracht al snel de weer herstelde spits Nicolai Jørgensen in het veld. Feyenoord kreeg weliswaar heel wat kansen, maar alleen Steven Berghuis wist in de 66e minuut te scoren (4-2). In de slotfase kopte Luis Sinisterra in vrije positie op de paal. De Colombiaan verzuimde zo om de laatste minuten nog spannend te maken.