Een week uit het leven van voetbaltalent Rico Speksnijder

29 April 2018, 12:53 uur
Sport
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Het gaat goed met de voetbalcarrière van het Goudse voetbaltalent Rico Speksnijder. Rico is inmiddels bezig aan zijn vijfde seizoen bij Feyenoord waar hij in de jeugd onder 13 jaar speelt. Ook is de jonge Gouwenaar geselecteerd voor de KNVB landelijke groep jongens onder 13 jaar. Op de koop toe tekende hij onlangs een mooi sponsorcontract bij Nike.Gouds Dagblad volgt de ontwikkelingen en verrichtingen van Rico nauwlettend en op de voet. Zo lieten we Rico een week uit zijn nog prille voetballeven beschrijven. Een belangrijke week voor Rico, maar zeker ook voor het Grote Feyenoord.

Gemiddelde dag
Dit is een gemiddelde dag voor mij. 06u00 opstaan en dan ga ik ontbijten (mijn moeder maakt altijd een gezonde shake). Als ik mijn ontbijt op heb, kleed ik me aan en om 07u00 loop ik naar de bus die mij naar het station brengt. Op het station neem ik de trein naar Rotterdam Alexander waar ik met het Feyenoord-vervoer naar Varkenoord word gebracht. Om 09u00 begint de training en meestal ben ik om 11u00 klaar met trainen. Dan ga ik snel douchen en moet ik weer snel naar de Feyenoord-bus om naar school (Thorbecke Lyceum in Rotterdam) gebracht te worden. Op school volg ik vmbo-t en ben ik meestal om 15u30 klaar. Vanaf school loop ik naar de metro en dan 1 halte verder stap ik op Rotterdam Alexander uit om daar op de trein te stappen naar Gouda. Vanaf station Gouda neem ik de bus naar huis. Meestal ben ik dan rond 17u00 thuis en ga ik even uitrusten op mijn bed. Daarna ga ik eten en als ik dat op heb, ga ik douchen en mijn huiswerk maken. Om 21u00 ga ik slapen, omdat ik de volgende dag weer vroeg op moet.

Woensdag 18 april
Vandaag ben ik vrij van trainen en school, omdat ik naar de Meern moet voor de selectiewedstrijden van de KNVB. Ik moest weer vroeg mijn bed uit want om 09u15 moesten we daar zijn. We werden in drie groepen verdeeld en speelden daarna de wedstrijden. Het was best warm dus moesten we genoeg drinken. Na de wedstrijden ben ik weer met mijn moeder naar huis gegaan en ben ik weer gaan douchen en heb ik wat gegeten. Ik heb lekker rustig aan gedaan en ben gaan rusten en heb mijn oefeningen gedaan die ik van Feyenoord moet doen na een wedstrijd. Later in de middag ben ik lekker naar buiten gegaan om met mijn vrienden te chillen.

Donderdag 19 april
Vandaag kon ik een beetje uitslapen. Hoef vandaag niet te trainen (vrij gekregen omdat ik gisteren bij de KNVB selectiewedstrijden heb gevoetbald). Ik hoef pas om 12u00 op school te zijn, maar ga een uur eerder. Ik heb mijn Thorbecke-uur van 's middags naar de ochtend gezet, zodat ik een uur eerder uit ben.  Het Thorbecke-uur is een lesuur die je zelf kan indelen.

Vrijdag 20 april
Vandaag is de dag voor de kampioenswedstrijd die morgen tegen PSV gespeeld gaat worden. We staan 10 punten voor, maar moeten nog 4 wedstrijden spelen. Ik vind dat wel de leukste wedstrijden. Ik vind het ook spannend. Ik hoop dat we deze ontmoeting gaan winnen, want dan worden we thuis kampioen. Ik ga die avond dus ook vroeg slapen om de volgende dag goed uitgeslapen te zijn.

Zaterdag 21 april
Ik ben al vroeg wakker: 06u15. Om 10u00 is de wedstrijd en om 09u00 moeten we in de kleedkamer zijn. In de kleedkamer krijgen we te horen wie er speelt en wie er op de bank zit. Helaas heeft de trainer besloten dat ik op de bank zit. Was voor mij wel heel jammer, want ik wilde graag spelen. Om 10u00 begint de wedstrijd en het is heel spannend. We komen helaas met 0-1 achter en nu wilde ik nog meer dat ik mocht spelen. Gelukkig komen we op 1-1. Helaas heb ik de hele wedstrijd op de bank gezeten en is de stand 1-1 gebleven. We zijn dus nog geen kampioen. Dinsdag spelen we tegen Excelsior en kunnen dus daar kampioen worden. Thuis na de wedstrijd ben ik lekker naar buiten gegaan met mijn vrienden en heb ik er alsnog een leuke dag van gemaakt. Ik baalde wel dat ik niet in actie ben gekomen.

Zondag 22 april
Vandaag heb ik lekker uitgeslapen en weet ik nog niet wat ik ga doen. Zondag is mijn enige vrije dag van de week. Dan ga ik vaak buiten voetballen met vrienden. Vanavond ga ik wel Feyenoord-AZ kijken en hoop natuurlijk dat Feyenoord wint. Vanaf morgen weer voorbereiden op de wedstrijd tegen Excelsior.Feyenoord Onder 13 kampioen!
Rico is met zijn team kampioen geworden! Afgelopen zaterdag had het team op thuisbasis Varkenoord al de mogelijkheid om het kampioenschap in handen te krijgen, maar door een gelijk spel tegen PSV werd dat nog even uitgesteld. Maar dinsdagavond 24 april was het dan wel zover! Door met 0-2 van Excelsior te winnen, heeft het team twee wedstrijden voor het einde van de competitie de titel al veilig gesteld. Het was een prachtige wedstrijd, waarbij Rico met een mooie assist en met een goed gevoel terugkijkt op de wedstrijd. Ook de laatste twee wedstrijden hopen de mannen van de Onder 13 met winst af te sluiten, zodat ze zich daarna vol vertrouwen kunnen voorbereiden op de landelijke finale welke tegen AZ gespeeld zal gaan worden.

Zie ook www.ricospeksnijder.nl

 

Jodan Boys
Voor Rico begon het allemaal bij Jodan Boys. Hij speelde het eerste jaar in de F3 en het tweede jaar in de F1 van Jodan Boys. Daarna maakte de talentvolle voetballer de overstap naar het grote Feyenoord, waar hij nu al weer vijf seizoenen speelt als jeugdspeler in de O13.

In de vijf jaar bij Feyenoord heeft Rico zijn bijdrage geleverd aan heel wat mooie teamprestaties. Verder sleepte hij tal van individuele prijzen in de wacht. Zo wist hij al vijf keer de beste spelersprijs te winnen op (internationale) toernooien in binnen en buitenland. Alleen dit lopende seizoen al pakte Rico twee keer de beste spelersprijs: op het internationaal jeugd toernooi in Zutphen en op het internationale Profbud Cup Gdansk in Polen.Al het harde werken en rijkelijk aanwezige talent is inmiddels beloond met een sponsorcontract van Nike dat Rico op 16 maart ondertekende en inging. Ook nam Rico al deel aan de selectiewedstrijden van de KNVB landelijke groep jongens onder 13 jaar.

Rico’s favoriete positie is aanvallende middenvelder, op nummer 10. Vanuit die positie wist hij vorig seizoen 52 keer het net te vinden voor Feyenoord 012. Dit seizoen staat de teller al weer op 28 goals.

Rico traint vier keer per week bij de Feyenoord Academy. Dit onder Gaston Taument, oud-profvoetballer van Feyenoord en Oranje. ,,De Academy doet veel voor mij om beter te kunnen worden. Ik leer daar iedere training bij en steek veel op van de trainer...”, aldus het Goudse voetbaltalent.

Voor wie de verrichtingen van Rico wil (blijven) volgen: hij heeft een eigen website waar ook de links op staan naar zijn facebook en instagram-accounts: www.ricospeksnijder.nl