In de eerste set startte de thuisploeg sterk en nam het initiatief maar VollinGo bleef bij en kwam op 12-12 zelfs even langszij. Vooral de harde klappen van Puk Stubbe en Julie Kroon zorgden voor punten. Sliedrecht liep iets uit maar gezegd moet worden dat de scheidsrechters in deze belangrijke eindfase van set 1 er voor zorgden dat de meiden uit Gouda meer dan één punt moesten scoren om er ook één op het bord te krijgen. Met als gevolg dat Sliedrecht winnaar werd van de opening (25-21).Set 2 begon spannend maar VollinGo maakte het zichzelf lastig door wat eigen fouten en coach John Stubbe nam al op 11-7 zijn tweede time-out. ,,We werden wat negatief en gingen balen van wat er mis ging in plaats van denken aan wat we nodig hadden. In de vroege tweede time-out hebben we eigenlijk alleen dat maar aangestipt en dat pakte geweldig uit”.  Op 14-15 vroeg Sliedrecht-coach André van Leeuwen om zijn eerste onderbreking, maar hij kon daarmee niet voorkomen dat de machine aan de kant van VollinGo begon te draaien. Middenaanvallers Nienke Snelting en Laura Habets scoorden naar hartenlust en de voor de blokkering ingekomen Pleun Ypma deed exact dat wat zij en haar team wilden. Terwijl VollinGo de nodige 10 punten bij elkaar veegde kon Sliedrecht nog maar vier keer tot scoren komen (18-25).

Met Julie Kroon aan service vloog VollinGo uit de startblokken en had Sliedrecht al op de stand 3-11 twee nieuwe spelers in het veld gebracht. Nu was het coach Van Leeuwen die na 0-4 ook op 5-15 al vroeg zijn mogelijkheid tot overleg verbruikt had. De ruggen van de blauw-witten werden gerecht en het gat werd verkleind tot 5 punten. Maar VollinGo hield het heft in handen en speelde op alle fronten dik voldoende. Vooral in de rally werd niets meer weg gegeven en de winst van set 3 was voor de stroopwafel dames (18-25).Set 4 startte als een kopie van het 3e bedrijf en op 1-6 ging Sliedrecht al naar de kant. Geen van de passers had echt vat op de lastige services van Snelting, Kroon en de gezusters Stubbe. En als er wel een bal speelbaar was deden blok en verdediging hun ding. Toch was de pass aan de kant van VollinGo ook broos en wist het jonge thuisteam met knokken en lef weer aan te haken. Op 6-8 spraken coaches Stubbe en Van Erp de dames toe om te vertrouwen op elkaar en de getrainde zaken goed uit te voeren en nadat de ploeg het veld weer betrad was deze boodschap niet aan dovemansoren gericht. Maar het stokte op 11-18. Met Eline de Haan aan de service herpakte Sliedrecht zich en was het op de service van Marloes Hesselink dat ze in totaal maar liefst 10 punten scoorden tegen 1 voor VollinGo. Met de voorsprong van 21-19 leek alles te gaan wijzen op een 5e set. Maar zo makkelijk ging dat zeker niet. Met Cat Stubbe aan de service en enorm vechten voor elk punt kwam VollinGo terug. Van 24-22 naar 25-26 lieten beide teams fantastisch volleybal zien maar trok VollinGo uiteindelijk aan het langste eind. De ploeg had zelfs een eerste kans op wedstrijdwinst maar een goed blok voorkwam een vroeg einde. Met goede servicedruk van Sliedrecht en wat slordigheid aan Goudse kant was een beslissende laatste set toch noodzakelijk (28-26).

Supporters van beide teams konden zich opmaken voor een mooi slotstuk. VollinGo nam ondanks de teleurstelling van de verloren 4e set toch het initiatief, maar steeds duurde een opleving niet lang en knokten de ploegen zich naast elkaar. Op 7-8 werd van kant gewisseld en pakte VollinGo ook nog eens de eerste 2 punten. Met 8-12 op het bord bedachten sommige op de tribune mogelijk al wat ze zo meteen gingen bestellen in de kantine maar die opdracht aan het barpersoneel liet nog even op zich wachten. De eindfase was namelijk voor Sliedrecht en met een 5 tegen 1 score kwam Sliedrecht terug en was er niets meer zeker (13-13). Toch kwam ook matchpoint nummer 2 op naam van VollinGo maar juist nu stokte de aanval en kon er niet direct worden doorgedrukt. Sliedrecht vocht voor alles wat ze waard was en pakte zijn eerste matchpoint op 15-14 maar een slimme score en aansluitend de sterke service van Puk Stubbe zorgden ervoor dat de 2 daarop volgende punten toch voor de Goudse dames waren (15-17).,,Heerlijke wedstrijd gezien, met twee strijdende teams. Trots op de mentaliteit, nog genoeg te bekijken en te leren. En ik vind dat we ons set 4 laten afpakken, maar als je had gevraagd vóór de wedstrijd of we in een wedstrijd tegen de nummer 3 met drie punten naar huis wilden gaan dan had ik er zeker voor getekend”, aldus de winnende coach John Stubbe.

Komende week speelt het vrouwelijke vlaggenschip om 19u00 thuis in Sporthal De Zebra tegen de huidige nummer 3 Ledûb Volleybal D1.

Bron: volleyinfo.nl