Jumbo Bloemendaal Gouda ondergaat metamorfose

4 September 2020, 19:45 uur
Lokaal
mainImage
Parole, Pieter van Vliet
Henk Hagendoorn in zijn Jumbo in Gouda Bloemendaal.

Jumbo Bloemendaal Gouda in Winkelcentrum Bloemendaal ondergaat de komende weken een ware metamorfose. Eigenaar Henk Hagendoorn gaat zijn zaak grondig verbouwen, alles vernieuwen en de winkel verbeteren.

"We halen de hele winkel leeg. Vervolgens pakken we de vloeren en wanden aan en krijgt de winkel een geheel nieuwe inrichting. Met nieuwe schappen, een nieuwe vloer, een nieuw kassasysteem en een hele andere indeling. Verder betrekken we de bovenverdieping bij de winkel. Daar komt de personeelskantine en onze kantoren", vertelt Hagendoorn.

“Alles is zo’n beetje tien jaar oud. De schappen, de koeling, de diepvries, het plafond. Dat gaat de klanten en het personeel op den duur tegen staan. We zijn toe aan iets nieuws. Alles gaat eruit en wordt vervangen door het nieuwste van het nieuwste. En alles uiteraard energie zuiniger en duurzamer. Het geheel wordt frisser en mooier”, zo kijkt Hagendoorn voor uit.

Dat is de reden dat klanten van Jumbo Bloemendaal Gouda vanaf 1 september 13u00 tot 23 september 9u00 niet bij de Jumbo vestiging in Winkelcentrum Bloemendaal terecht kunnen. "We zijn gedurende die periode gesloten om onze winkel te verfraaien en te verbeteren. Zo kan een ieder straks genieten van een prachtige winkel met een heerlijk en extra groot assortiment", aldus Hagendoorn.

"Zo wordt de versafdeling een stuk groter met meer versproducten. Het assortiment wordt zeker 20 procent groter. Met dagelijks andere producten. Datzelfde geld voor de zuivelproducten. We krijgen meer vers bereide maaltijden, banket, verse broodjes, taartjes, chocolade, luxe koekjes, noem maar op. Dat wordt echt smullen", zo grinnikt Hagendoorn naar een deel van zijn personeel dat aan tafel meeluistert.

"Ook de afdeling vleeswaren gaan we flink uitbreiden", zo somt Hagendoorn verder op. "Met meer artikelen voor de grill en de BBQ. Als je trek in een kippetje hebt, moet je zeker een keer bij ons aankomen..."

Alles gaat gepaard met een andere en efficiëntere indeling. Zo loopt je bij de ingang meteen tegen de versafdeling aan. Ook de andere schappen krijgen een andere plaats. Bovenal wordt de ruimte tussen de schappen een stuk groter. "We gaan van 1,80 meter naar 2,20 meter. Dat zullen onze klanten zeker merken. Dat wordt een stuk fijner boodschappen doen voor onze klanten. Zeker met de nieuwe winkelkarretjes die er komen. En veiliger, met het oog op het coronavirus…”

Ook bloemenwinkel De Super Bloemist doet met de verhuizing mee. De Super Bloemist wordt verplaatst van de ingang naar de uitgang van de nieuwe Jumbo. “De Super Bloemist krijgt ook een upgrade. Uiteraard kunnen de bloemenliefhebbers hun bloemen blijven kopen, zonder boodschappen bij de Jumbo te doen. Dat blijft…”, weet Hagendoorn.

Jumbo zelf gaat van 2000 vierkante meter naar 2150 vierkante meter. “Door een mooie deal met de eigenaren van de panden, kunnen we de bovenverdieping - waar Zara Fashion zat – erbij betrekken. Dat wordt onze nieuwe personeelskantine en kantoorruimten. Allemaal heerlijke plekken om te werken en om even op adem te komen…”

Hagendoorn en Jumbo zijn daarmee klaar voor de toekomst. “Fijn is ook dat mijn Joost in de zaak meewerkt als assistent bedrijfsleider. Joost gaat op termijn de zaak overnemen. Dat is voor mij ook een drijfveer en motor om door te gaan. Al had ik deze klus en investering ook gedaan, als Joost niet bij de zaak betrokken was geweest. We zijn met z’n allen toe aan iets nieuws. En het wordt mooi, dat verzeker ik je. Kom na 23 september maar eens terug om te kijken…”