mainImage

Goudse wethouders openen nieuw schoolgebouw De Startbaan

24 mei 2022, 10:38 uur
Lokaal

De Goudse wethouders Thierry van Vugt en Corine Dijkstra hebben maandagochtend samen met leerlingen en cliënten het nieuwe gebouw van school voor speciaal onderwijs De Startbaan (Stichting Klasse) en kinderdagcentrum Bloemendaal (Gemiva) geopend.

De ingebruikname van het nieuwe gebouw is een grote mijlpaal voor zowel Bloemendaal als De Startbaan. “Onze felbegeerde gezamenlijke huisvesting is na een jarenlang proces een feit”, aldus Maurice Peeters, directeur van De Startbaan. “Onze leerlingen krijgen eindelijk een volwaardig uitgerust en modern schoolgebouw dat recht doet aan hun onderwijsbehoeften. We hebben er zin in om in die nieuwe huisvesting met de leerlingen te werken en te leren. Samen met Gemiva kunnen we invulling geven aan onze visies om een rijke en betekenisvolle leeromgeving te creëren voor kinderen.”

In het nieuwe gebouw heeft De Startbaan de beschikking over 24 leslokalen, waarvan diverse praktijklokalen. Kinderdagcentrum Bloemendaal heeft tien groepsruimtes voor groeps- en individuele begeleiding en behandeling van kinderen met een verstandelijke en/of meervoudige beperking. De twee gymzalen zijn opgeknapt voor gebruik door beide partners. Het gebouw heeft diverse behandelruimtes en buitenspeelplaatsen. Verder heeft speel-o-theek Spele-spel een plek in het nieuwe onderkomen.


Foto: Stichting Klasse (Facebook)