Gouds Dagblad | Weer zeer wisselvallig

Weer zeer wisselvallig

mainImage

Ook zaterdag blijft het weer zeer wisselvallig. De meeste neerslag valt zaterdagochtend, dan kan het van tijd tot tijd soms flink plenzen. De etmaalsom kan oplopen naar 7 mm. in de Goudse regio, lokaal kan er nog meer vallen. Verder is geheel bewolkt en de zon blijft achter een dik wolkenpakket verscholen. Het wordt opnieuw een winderige dag met een (vrij) krachtige zuidwestenwind (5 à 6 Beaufort) en kans op stevige windvlagen tot 80 km./uur. De middagtemperatuur ligt met circa 12 graden Celsius op hetzelfde niveau als vrijdag.

De nacht naar zondag verloopt bewolkt en met veel geluk blijft het tot de ochtend droog. De minima liggen in de Goudse regio rond 8 graden Celsius. De zuidwestenwind is vrij krachtig, windkracht 5 Beaufort met windvlagen tot 65 km./uur!

Zondag neemt de wind in de loop van de dag af naar matig, windkracht 3 Beaufort en waait uit westelijke richtingen waaien. De dag verloopt over het algemeen bewolkt en regenachtig, de eerste opklaringen arriveren aan het eind van de middag. Naast opklaringen blijft ook de kans op buien nog tamelijk groot. De maxima liggen in de Goudse regio rond 9 graden Celsius, daarmee is het een graad of 3 kouder dan zaterdag.

Vanaf maandag kondigt een hogedrukgebied zich aan boven Noordwest-Europa. De maxima liggen op maandag en dinsdag rond 11 graden Celsius. Maandagochtend is er nog kans op een bui, voorlopig de laatste. In de loop van maandag lost de aanwezige bewolking grotendeels op en zijn er flinke zonnige perioden.

Ook de rest van de week blijft droog, maar zal de zon niet constant schijnen. De zon krijgt dan namelijk meer concurrentie van wolkenvelden. De hoogste luchtdruk wordt berekend voor donderdagochtend 21 maart, de barometers geven volgens de laatste computerberekeningen dan 1038 hPa aan in de Goudse regio. Daarbij ligt de middagtemperatuur op woensdag rond 14 graden Celsius, daarna stijgen de maxima naar circa 16 graden Celsius op vrijdag.

In het daarop aansluitende weekend zakken de maxima terug naar circa 11 graden Celsius. De minima liggen op maandag en dinsdag circa 3 graden boven het vriespunt. Vanaf woensdag wordt het in de nachten niet kouder dan een graad of 7. De wind waait veelal uit richtingen tussen noord en oost.

Bron: Meteo Gouda, zie voor de weersverwachting: www.meteo-gouda.nl/verwachting-gouda