Gouds Dagblad | Hoornbeeck is weer de beste MBO-school

Hoornbeeck is weer de beste MBO-school

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Het Hoornbeeck College is opnieuw gekozen tot het beste grote ROC van Nederland. Dat concludeert de Keuzegids voor het onderwijs.

De reformatorische school voor middelbaar beroepsonderwijs heeft zes vestigingen waaronder één in Gouda.
De keuzegidsen zijn gebaseerd op een aantal bronnen, waaronder de nationale studenten enquête, studiesucces en de arbeidsmarkt. De keuzegids kan door leerlingen gebruikt worden om een opleiding uit te kiezen.Het is alweer voor de tiende keer op rij dat het Hoornbeeck College zich mag kronen tot de beste MBO-school van het land.

2018-10-08 Hoornbeeck Amersfoort (afdrukkwaliteit)-92

Drs. W. J. de Potter, voorzitter van het College van Bestuur, reageert dankbaar: ,,Alweer, de tiende keer. We zien het als waardering voor onze medewerkers en studenten. Maar bovenal zijn we de Heere dankbaar. Hij geeft ons de kracht om dit werk te doen en geeft ruimte voor reformatorisch middelbaar beroepsonderwijs. Tegelijk is het ook zo dat we niet ons best doen om bovenaan een lijstje te staan. We willen gewoon een goede school zijn. Dat is onze verantwoordelijkheid.”

Het Hoornbeeck College leunt met dit predicaat niet achterover maar blijft ontwikkelen. De Potter: ,,Onze achterban vraagt onderwijs met een Bijbelse grondslag, een goede school, maar ook een school met een breed onderwijsaanbod. Vorig jaar zijn er nieuwe opleidingen gestart, komend jaar weer. Zo start bijvoorbeeld de opleiding Infra. We willen onze studenten veel meegeven, zodat ze als christelijke beroepsbeoefenaars hun werk goed kunnen doen.” Het Hoornbeeck College investeert bijvoorbeeld in de samenwerking met de zorg en het bedrijfsleven: ,,Als school moeten we een antenne hebben voor ontwikkelingen en nieuwe mogelijkheden. Waar dat vanuit onze identiteit kan, willen we een samenwerking met bedrijven aangaan.”

Het Hoornbeeck College heeft naast Gouda nog vijf locaties: Amersfoort, Rotterdam, Goes, Apeldoorn en Kampen. Daarnaast zijn er nog dependances in Gorinchem en Hoevelaken. Landelijk studeren er ongeveer 6.500 studenten die christelijk onderwijs volgen in de richtingen Zorg & Welzijn, Techniek, Dienstverlening en Economie.

En een feestje vieren kunnen ze ook bij Het Hoornbeeck College. Zie hieronder:


Foto: Digitaal Dagblad