Gouds Dagblad | David's Gelato opent tweede ijszaak

David's Gelato opent tweede ijszaak

mainImage

De populaire Goudse ijssalon David’s Gelato opent vandaag, vrijdag 15 maart, een tweede, veel grotere vestiging aan de Goudse Markt. De tweede zaak zit in het pand waarin tot voor kort Chicken Spot was gevestigd. Oprichter en eigenaar David Hoppenbrouwers (30) verkoopt er naast ijs (maar liefst 24 ijssmaken) ook koffie en desserts met bijvoorbeeld fruit en chocolade. Verder gaat hij er wafels verkopen, waaronder binnenkort ook een Goudse variant. De zaak heeft dan ook de naam David’s Gelato Café.

David’s Gelato Café gaat vandaag om 12u00 open. Om de opening te vieren krijgen bezoekers vandaag tussen 16u00 en 17u00 één schepijsje gratis. 

IJssalon David’s Gelato zit al weer drie jaar op de hoek van de Zeugstraat en de Lange Tiendeweg. Daar groeit de zaak uit haar jasje. Er vormen zich dagelijks lange (wacht)rijen, en ijsliefhebbers moeten zich naar binnen en naar buiten wurmen door de smalle in- en uitgang. David's Gelato heeft in het kleine hoekpandje nagenoeg geen zitplaatsen en kan ook haar uitgebreide assortiment ijssoorten niet etaleren.

In het grotere pand op de Markt, aan de kant van De Tapperij, heeft David's Gelato die ruimte wel. Zo heeft de nieuwe ijssalon de beschikking over een terras met 35 stoelen. Een zelfde aantal zitplaatsen heeft de zaak binnen. Hoppenbrouwers en zijn team bereiden er ook het ijs. Dat gebeurt nu nog in Reeuwijk op bedrijventerrein Zoutman.

Bij de beste vijf ijssalons
David's Gelato behoort sinds 2017 bij de beste vijf ijssalons van Nederland, aldus www.vijfbeste.nl  die ieder jaar haar heerlijke ijslijst presenteert. ,,Gouda staat bekend om zijn kaas, om de heerlijke Goudse stroopwafels, maar wat ons betreft vanaf nu ook om één van de beste ijssalons van Nederland: David’s Gelato. Een bezoeker van onze site, tipte ons over dit ijsbedrijf. En nu zijn ook wij overtuigd: deze jonge ondernemers verdienen met hun heerlijke ijs en vaak ook gedurfde smaken een plek in de lijst! En om de Goudse cirkel nog even helemaal rond te maken…Het goddelijke stroopwafelijs van deze ijssalon wordt gemaakt met échte Goudse stroopwafels van siroopwafelbakkerij Van Vliet. Dus als je hier komt, moet je die smaak zeker even proberen", zo prijst www.vijfbeste.nl  David's Gelato aan.