Gouds Dagblad | Burgemeester spreekt moslimgemeenschap toe

Burgemeester spreekt moslimgemeenschap toe

mainImage

Na het vrijdagmiddaggebed en speciaal gebed voor de doden sprak burgemeester Mirjam Salet namens het gemeentebestuur van Gouda de moskeegemeenschap As Salaam toe over afschuwelijke moordaanslag in Nieuw Zeeland. Salet veroordeelde het zinloze geweld en liet weten mee te leven met de nabestaanden en de moslimgemeenschap. Wethouder Rogier Tetteroo was ook bij het vrijdagmiddaggebed in de moskee aanwezig.

Bij rechts-extremistische terreuraanslagen op twee moskeeën in het Nieuw-Zeelandse Christchurch zijn vrijdag zeker 49 mensen doodgeschoten. De politie in Nieuw-Zeeland heeft vier verdachten gearresteerd, onder wie de vermoedelijke schutter.

"Dit is een ongelooflijk verschrikkelijke daad van ongekende omvang. We zijn volledig van ons stuk", zegt Saïd Bouharrou van de Raad van Marokkaanse Moskeeën Nederland tegen de NOS. "Er zijn volstrekt onschuldige burgers die zich veilig voelen en veilig horen te voelen in het gebedshuis omgekomen. Onze gedachten zijn bij de slachtoffers en de nabestaanden."