Victoria Vyper is de eerste Miss Travestie Groene Hart 2018. Na drie rondes werd de Utrechtse tot Miss Travestie Groene Hart gekroond. Publieksfavoriet Patsy Prozac uit Gouda eindigde als tweede. De Vlaamse Samantha Romanov maakte op de derde plaats de top 3 compleet.

In een vol partycentrum Le Patapouf in Gouda hield de Goudse belangenvereniging Gouda Roze afgelopen zaterdag de eerste Miss Travestie Groene Hart verkiezing. De verkiezing is onderdeel van het Roze Jaar 2018 in Gouda.

De jury, bestaande uit Miss Travestie Holland 2015 (Tiffanie Deelight), Miss Travestie Holland 2017 (Patty Pam-Pam) en eigenaresse van het Goudse Cafeetje Heeeurlijk Lizette Oudijk, roemde de acts van de winnares. Vooral de finale-act waarin zij vier keer van kleding wisselde, viel bij de jury in de smaak. Patzy Prozac wordt met haar tweede plaats gezien als aanstormend talent.

Door het winnen van de titel plaatst Victoria zich voor de landelijke finale, Miss Travestie Holland, 21 oktober in Rotterdam.

Voor de organisatie was de avond zo een groot succes dat de verkiezing volgend jaar een vervolg krijgt.

Frontfoto: Victoria Vyper (tweede van rechts) is de eerste Miss Travestie Groene Hart 2018. Publieksfavoriet Patsy Prozac uit Gouda (tweede van links) eindigde als tweede. De Vlaamse Samantha Romanov (rechts) maakte op de derde plaats de top 3 compleet. Uiterst links op de foto is Miss Strangee, de presentatrice van de avond.