Gouds Dagblad | Dank scheids!
mainImage

Dank scheids!

Afbeelding is niet meer beschikbaar
14 oktober 2018, 12:34 uur
Sport

Sportbonden en -verenigingen bedanken van 6 tot en met 14 oktober gezamenlijk hun scheidsrechters, juryleden en officials. Zij zetten zich vaak belangeloos in voor de sport en daar mogen ze best eens voor in het zonnetje worden gezet.

Zonder scheids geen wedstrijd. Daarom wordt de aanwezigheid van een scheidsrechter vaak als vanzelfsprekend gezien. Toch zijn het – net als de sporters zelf en (andere) vrijwilligers binnen een vereniging – mensen met passie voor sport die in hun vrije tijd op het veld staan.Deze week wordt tijdens speciale week opnieuw aandacht gevraagd voor het thema ‘Geef elkaar de hand’. Daarmee wordt bevorderd dat spelers, coaches en andere direct betrokkenen de scheidsrechter zowel vóór als na de wedstrijd een hand geven. Dit gebeurt al wel op topniveau, maar nog niet altijd op andere niveaus.

De Week van de Scheidsrechter is onderdeel van het actieplan ‘Naar een veiliger sportklimaat’, een initiatief van het ministerie van VWS en uitgevoerd door de sportbonden en NOC*NSF. Hiermee wil de sport in Nederland ervoor zorgen dat ieder individu zich veilig en prettig voelt in de sport en daarin zichzelf kan zijn.

Diverse Goudse sportverenigingen nemen deel aan de actie. Zoals de voetbalvereniging Olympia.

Foto: Digitaal Dagblad