mainImage

Veel gratis festivals vandaag in Gouda

2 juli 2022, 12:57 uur
Lokaal

Zoveel gratis festivals vandaag in Gouda. Kaas en Couscous festival (onderdeel Gouda Open Air), Gouda Viert de Zomer bij het IJsselhuis en ‘Proef en Ontmoet’ met verschillende verhalen en gezichten in St. Joostkapel & Oud Katholieke kerk. 

Wat is er nou fijner dan op een zonnige middag in de groene omgeving van het IJsselpark en de Museumhaven, in het IJsselhuis te genieten van muziekoptredens samen met vrienden. Dit kan tijdens Gouda viert de Zomer met vier muziekacts op het programma, zaterdagmiddag 13.45u-16.30.

Tijdens een nieuw meerdaags festival in het Groenhovenpark zal de eerste echte Kaas en Couscous nu echt gaan plaatsvinden ten tijde van de viering van Gouda750. Een feest van verbroedering en muziek.

Het wordt een prachtig festival met veel eten, wereldmuziek, fusion en volop gelegenheid elkaar te ontmoeten en te leren kennen. In een ontspannen sfeer voor iedereen toegankelijk. Doe mee en vier mee! Het festival begint als om 12.00 uur 's middags en duurt tot 23.00 uur 's avonds.

Deze zaterdagmiddag van 13.00-17.00uur is er van alles te beleven in de Oud Katholieke Kerk en in de Sint-Joostkapel.

Volg een workshop 'Wereldmuziek', bezoek de vrijwilligersmarkt, geniet bij de koffie en thee van een internationaal hapje.

Er is eveneens een bijzondere rondleiding door de stad. Deze wandeling start om 14.00u en 14.15u en duurt ongeveer 1,5 uur (inclusief bezoek aan de Sint Jan).

Het vertrekpunt is bij De Ezel op het Bolwerk.

Waar: Oud Katholieke kerk, Hoge Gouwe 107 en de Sint Joostkapel, Lage Gouwe 134 n(hoek Lange Groenendaal)


Foto: ANP