mainImage

Glennis Grace wist niet van persbericht over dagvaarding

19 mei 2022, 16:28 uur
Landelijk, IJsselmondeNieuws

Glennis Grace en haar advocaat waren niet op de hoogte van het feit dat donderdag naar buiten zou komen dat de zangeres wordt gedagvaard. "Helaas moeten wij constateren dat het Openbaar Ministerie kennelijk liever communiceert via de media dan rechtstreeks met ons als advocaten", laat Kerem Canatan, de advocaat van Grace, weten in een reactie.

Zangeres Glennis Grace staat op 26 oktober voor de rechtbank in Amsterdam. Het Openbaar Ministerie dagvaardt de 43-jarige zangeres op verdenking van openlijke geweldpleging en mishandeling met voorbedachten rade in een supermarkt in Amsterdam. De officier van justitie heeft besloten in totaal zeven personen te dagvaarden voor het geweld in de Jumbo aan de Westerstraat op 12 februari.

Volgens de advocaat van de zangeres is er overleg geweest over de zittingsdatum, maar is er geen informatie gegeven over de inhoud van de vervolgingsbeslissing en over het feit dat er donderdag een persbericht zou worden gepubliceerd. Volgens Canatan is Grace nog niet gedagvaard. Ook noemt hij het naar buiten brengen van de dagvaarding "voorbarig". "Niet alleen is ons nog helemaal niet gevraagd of wij onderzoekswensen hebben, maar wij hebben ons van meet af aan, op verzoek van de cliënte, ingespannen voor een mediationtraject met alle betrokkenen en dat wordt op deze wijze onnodig doorkruist."

Glennis Grace staat met vier andere meerderjarige verdachten terecht. De twee minderjarigen moeten op 27 oktober 2022 voor de kinderrechter komen. Naast Glennis Grace gaat het om twee mannen van 20 jaar en twee jongens van 15 jaar uit Amsterdam, een man van 27 jaar uit Purmerend en een man van 50 jaar uit Loenen aan de Vecht.


Door: ANP | Foto: Laura Oldenbroek