Gouds Dagblad | Versieringen erin, nu de lichtjes nog aan...

Versieringen erin, nu de lichtjes nog aan...

mainImage

Na een lange reis vanuit het Noorse Kongsberg heeft de grote Kerstboom maandag een mooie plek gekregen midden op de ster voor het Stadhuis op de Markt. De medewerkers van Cyclus hebben de boom stevig neergezet en hebben de boom vervolgens versierd met duizenden kleine lichtjes en kerstballen. Daarbij kregen ze de hulp van het kindercollege dat maandagmiddag officieel de eerste kerstballen in de boom hing. Nu de lichtjes nog aan. Maar dat ging ook goed deze week, bij de generale, zo zag en fotografeerde binnenstadbewoonster Hanny Schoonderwoerd.

Hoogwerker
Kinderburgemeester Talitha Schaddelee en de kinderwethouders Khaoula el Moussaoui, Kylan Crans, Lauri Vonk, Maiken Barker en Timo van der Spek hingen met behulp van een hoogwerker de kerstversiering in de boom. Zij werden daarbij toegezongen door het kinderkoor van de Casimirschool onder leiding van John Tak.

Gouda bij Kaarslicht
Nadat het kindercollege de eerste kerstballen in de boom hingen, werd de boom verder versierd. De duizenden lichtjes in de boom gaan pas aan bij de traditionele ceremonie tijdens Gouda bij Kaarslicht op vrijdag 13 december. Tussen 19u00 en 20u00 doet de burgemeester van Kongsberg, mevrouw Kari Anne Sand, samen met kinderburgemeester en de nieuwe burgemeester van Gouda Pieter Verhoeve de lampjes aan.


Foto: Raymond Aarsman