Tineke Maas nieuwe directeur schouwburg en cinema

mainImage
Tineke Maas nieuwe directeur schouwburg en cinema

Tineke Maas is maandag 15 oktober aan de slag gegaan als nieuwe directeur van De Goudse Schouwburg en Cinema Gouda. Zij volgt hiermee Nel Oskam op, die op 5 november na 33 jaar directeurschap afscheid neemt.

De in Gouda wonende Maas is geen onbekende in de culturele sector. Tussen 2004 en 2014 bekleedde zij de functie van directeur/bestuurder bij respectievelijk De Lochemse Schouwburg, De Hofnar in Valkenswaard en Cool Kunst & Cultuur in Heerhugowaard. Sinds oktober 2014 is de 54-jarige Maas directeur van het Stadstheater in Zoetermeer, waar zij zich onder meer heeft ingezet voor het opzetten van samenwerkingsverbanden met de theaters Castellum in Alphen aan den Rijn en de Leidse podia, en met verschillende organisaties in Zoetermeer. Daarnaast realiseerde zij het laatste jaar de vervanging van de toneelhijsinstallatie en de start van het nieuwe, dagelijks geopende, horecaconcept STAGE Kitchen & Café.

Tineke Maas: ,,Ik kijk er enorm naar uit om met alle medewerkers van De Goudse Schouwburg en Cinema Gouda te mogen doorbouwen aan de prachtige organisatie die Nel Oskam met haar team heeft neergezet. Om samen op zoek te gaan naar nieuwe kansen en mogelijkheden in de komende jaren.”Foto: Digitaal Dagblad