Megajacht Sherpa vaart over De Gouwe

mainImage
Megajacht Sherpa vaart over De Gouwe

Bruggen in Alphen aan den Rijn, Boskoop, Waddinxveen en Gouda kunnen donderdag wat langer geopend zijn dan gebruikelijk. Het 74 meter lange en 13,5 meter brede megajacht Sherpa vaart door de regio.

https://www.youtube.com/watch?v=3_8RqGCXDJ8


Het schip is ontworpen voor een klant die al verscheidene megajachten heeft. Met dit – ietwat industriële – megajacht wil de eigenaar naar verschillende delen van de wereld reizen. Op het schip is ruimte voor verschillende voertuigen, van kleine boten tot verschillende landvoertuigen, die onder meer met hijskranen aan boord gehesen kunnen worden. Ook is er een helikopterplatform aanwezig op het schip.

Het ontbreekt de eigenaar van het megajacht overigens niet aan luxe. Zo is er een beachclub, een lounge en zijn er verschillende suites aan boord. Door een grote rompdeur naar beneden te klappen kan op het schip een beachclub gecreëerd worden op een grote, vlakke vloer. De afwerking van het schip bestaat uit veel teak, gepolijst roestvrij staal en aluminium en stalen elementen.

Het megajacht is gebouwd door Royal van Lent in Kaag, het is niet bekend wie de eigenaar is van het schip.Planning
Het megajacht begon woensdagavond al aan de reis door de regio. Om 23u30 vertrok het schip vanuit Kaag, vanaf 06u00 voer het jacht door Alphen aan den Rijn en rond 10u30 passeert het schip de hefbrug in Boskoop.

Om het gigantische schip te vervoeren is het bij veel bruggen noodzakelijk om de brugdekken door te draaien.

Frontfoto: Het gebeurt regelmatig dat er een mega-jacht over en door De Gouwe vaart. Dat levert doorgaans fraaie en spectaculaire plaatjes op. 


Foto: Digitaal Dagblad