Leerlingen Driestar delen en verwerken verdriet na overlijden Rhodé

mainImage
Leerlingen Driestar delen en verwerken verdriet na overlijden Rhodé

,,Het overlijden van Rhodé (14) heeft veel impact op ons allemaal. Veel leerlingen en docenten zijn vandaag stil en verdrietig. En dat zal de komende dagen niet veel anders zijn. Dit komt bij ons allen hard aan en binnen", vertelt bestuurder Wim de Kloe van het Driestar College.

Maandagmiddag overleed Rhodé  Zondag, de 14-jarige vwo2-leerlinge van het Driestar College. Het meisje fietste zoals elke schooldag van haar school het Driestar College in Gouda naar haar huis in Woerden, samen met een groepje mede-leerlingen. Onderweg, op de Thorbeckelaan, kwam ze onder een streekbus terecht. Hulpdiensten hebben nog geprobeerd het slachtoffer ter plekke te reanimeren, maar dat mocht niet meer baten. Rhodé bezweek onder haar verwondingen.

Mede-leerlingen zagen het fatale en dramatische ongeval gebeuren. De betrokken scholieren zijn direct na het ongeluk op school opgevangen en zijn door hun ouders opgehaald. Nadat de familie in kennis is gesteld, zijn ook de andere leerlingen en leerkrachten van het Driestar College geïnformeerd.

De school stond dinsdag uitgebreid stil bij het overlijden van het jonge meisje. De Kloe laat weten dat er een lokaal is ingericht als speciale ruimte waar een ieder met zijn of haar verdriet terecht kan. ,,In het lokaal staat een foto van Rhodé en een Bijbel. Ook is er de gelegenheid om gedachten en herinneringen op te schrijven."

,,Waar zouden we anders heengaan dan tot onze God?," voegt De Kloe toe. ,,Dat proberen we onze leerlingen voor te houden en als bestuur en docenten willen we daaruit leven. We zijn een school die zich door de Bijbel laat leiden."

Hij heeft de indruk dat het overlijden van Rhodé ruimte geeft om ook hierover door te praten. ,,Of er les wordt gegeven? Ach, dat is bijzaak. Wellicht wel. Maar het voornaamste is dat we bij elkaar komen en zijn om onze emoties te delen en te verwerken."

De komende dagen zal er op diverse fronten ruimte zijn op de reformatorische school om medeleerlinge Rhodé  Zondag te herdenken en om op een passende manier bij haar overlijden stil te staan.

Frontfoto: De eerste bloemen verschenen maandagavond bij GsG Leo Vroman nabij de plek waar maandagmiddag de 14-jarige Woerdense scholiere Rhodé  Zondag van Driestar College Gouda bij een verkeersongeval om het leven kwam. Er zijn de afgelopen uren vele bosjes bloemen bijgekomen. De bloemenzee groeit aan...


| Foto: Digitaal Dagblad