Goudse Schouwburg wederom het Meest Gastvrije Theater van Nederland

mainImage
Goudse Schouwburg wederom het Meest Gastvrije Theater van Nederland

,,Jaaaaaaaaaa!!!! We hebben weer gewonnen en zijn wederom het Meest Gastvrije Theater van Nederland!!", zo reageerde Anya Tuit, hoofd marketing en communicatie van De Goudse Schouwburg net na de uitslag. ,,We zijn beduusd. Wat een mooi compliment, we hebben de ANWB-prijs ‘het meest gastvrije theater van Nederland’ voor de derde achtereenvolgende keer gewonnen. Trots op al onze medewerkers! Het is bovendien een mooi afscheidscadeau voor onze scheidende directrice Nel Oskam."
De Goudse Schouwburg mag zich opnieuw het ‘Meest gastvrije theater van Nederland’ noemen. Dat maakte Frits van Bruggen, hoofddirecteur van de ANWB vanmiddag tijdens de feestelijke lancering van het ANWB UIT Magazine bekend. Het theater uit Gouda scoorde van alle 12 winnende theaters in de ANWB-verkiezing het hoogste cijfer en pakt daarmee wederom de titel. Leden spraken hun waardering uit voor het aanbod van voorstellingen, de bereikbaarheid, de horeca in en om het theater, het prijsniveau, het zitcomfort, het zicht op het podium en de sfeer en uitstraling.


Om leden te helpen bij hun keuze en theaters in het zonnetje te zetten organiseert de ANWB voor de derde keer de verkiezing van het ‘Meest gastvrije theater van Nederland’. Na een oproep in de Kampioen, de nieuwsbrief van het Land van ANWB, anwb.nl en social media hebben duizenden leden hun stem uitgebracht op hun favoriete theater, schouwburg of concertgebouw.

Zoals bekend (lokaal, regionaal, landelijk en zelfs internationaal) is het goed gesteld met de gastvrijheid van De Goudse Schouwburg. Om de gastvrijheid bij alle Nederlandse theaters te peilen en te benadrukken, houdt 'Het Land van ANWB' ieder jaar de verkiezing van het meest gastvrije theater in Nederland. De twee voorgaande jaren was de Goudse Schouwburg de grote winnaar en dit jaar dus weer. En wel in de categorie 'middelgrote gemeenten'.
Frits van Bruggen, hoofddirecteur van de ANWB, maakte dinsdag bekend wie van de 40 genomineerde theaters zich één van de winnaars mag noemen. Ook overhandigde hij het nieuwe ANWB UIT-magazine 2018-2019 aan musicalster Johnny Kraaykamp junior in Studio’s Aalsmeer in Aalsmeer en Edsilia Rombley en Marjolein Teepen traden op. Het ANWB UIT-magazine 2018-2019 heeft een oplage van 1 miljoen exemplaren en bundelt een keur van voorstellingen in theaters door heel Nederland.

Voor de verkiezing waren 40 theaters genomineerd in vier categorieën. In iedere categorie werd een gouden, zilveren en bronzen prijs uitgereikt. Van de vier gouden winnaars wint het theater met de hoogste score de titel 'Meest gastvrije theater van Nederland'. De Goudse Schouwburg was al de overall winnaar van 2016 en 2017 en nu dus ook weer in 2018.

Bij de verkiezing wordt gekeken naar zaken als bereikbaarheid, horeca, prijsniveau en uitstraling. In elke categorie wordt een gouden prijs uitgereikt. De gouden winnaar die het hoogste aantal punten heeft gekregen van het publiek, mag zich een jaar lang 'het meest gastvrije theater van Nederland' noemen.

Een greep uit de reacties van leden over de Goudse Schouwburg: ‘Altijd gezellig voor en na de voorstelling’,  ‘altijd een persoonlijk ontvangst door het personeel’, en ‘het voelt alsof je in een andere wereld bent’.

Op de frontfoto neemt Laurens van Wijk (Hoofd Commerciële activiteiten, Horeca en Serviceverlening) de prijs in ontvangst. Ook David Zijlstra (Assistent Horecamanager) was bij de uitreiking aanwezig.


Foto: Digitaal Dagblad