Gouds Dagblad | Visgilde Gouda wordt Vishandel Groene Hart
mainImage

Visgilde Gouda wordt Vishandel Groene Hart

4 juli 2020, 10:59 uur
Winkelen

Vanaf deze week gaat Visgilde Gouda in Winkelcentrum Bloemendaal verder onder de naam Vishandel Groene Hart.

Sjaak van der Spek en Jurian van de Graaf, de twee nieuwe eigenaren die de viswinkel vanaf 3 februari dit jaar overnamen van Sandy en Sandor Lugthart, kozen voor een andere naam omdat de Visgilde hen geen meerwaarde te bieden heeft. "De keten Visgilde heeft voor ons organisatorisch geen toegevoegde waarde en ook niet op gebied van marketing of inkoop", zo verklaart Van der Spek. "De afgelopen week is alles binnen en buiten de winkel aangepast aan de nieuwe naam en huisstijl."

Meerwaarde
In het kennismakingsinterview met Gouds Dagblad lieten Van der Spek (rechts op de bovenstaande foto) en Van de Graaf al weten in eerste instantie alles bij hetzelfde te houden in de viswinkel. “De mensen, onze klanten, moeten ons eerst leren kennen en aan onze gezichten wennen. Daarna gaan we geleidelijk wat veranderingen doorvoeren. Bijvoorbeeld iedere week iets nieuws, nieuwe producten introduceren, een nieuwe vis in het assortiment, the catch of the day. Dit om onze klanten ervan te laten proeven. Hangt ook af wat de prijs doet. Moet ook voor onze klanten leuk, lekker en aantrekkelijk blijven. Zalm en kabeljauw kun je ook bij de supermarkt kopen. Naar de visboer kom je toch voor betere kwaliteit, advies en service."

“Uiteindelijk willen we mooie presentaties laten zien van verse vis, gebakken vis, vissalades, enzovoort. Meer verse vis met nieuwe soorten, zoals de Pieterman of de Harder. Op die wijze gaan we het assortiment geleidelijk naar onze eigen hand zetten. Als klanten iets missen, horen we het graag. Passen we het assortiment aan.”


Foto: Vishandel Groene Hart