Gouds Dagblad | Lidl Bloemendaal wordt twee keer zo groot
mainImage

Lidl Bloemendaal wordt twee keer zo groot

9 juli 2020, 19:15 uur
Winkelen

Wie regelmatig naar Winkelcentrum Bloemendaal gaat, heeft het waarschijnlijk al gezien: de verbouwing van supermarkt Lidl is begonnen. Tien jaar na de grote renovatie van winkelcentrum Bloemendaal staat een deel van het winkelcentrum weer in de steigers. Deze keer is het voor de uitbreiding van het parkeerdek en van supermarkt Lidl. De Lidl in Bloemendaal wordt bijna twee keer zo groot. De winkelruimte verdubbelt ruim, van 900 naar 2000 vierkante meter. Ook komen er 65 meer parkeerplekken op het parkeerdek.

De werkzaamheden zijn inmiddels begonnen. Zo zijn er steigers geplaatst op drie plaatsen in de passage op de plekken waar de doorgangen worden gemaakt voor het nieuwe parkeerdek. Na het demonteren van de lichtkappen worden deze met zeilen afgedekt en wind- en waterdicht gemaakt. Bij het demonteren van de lichtbakken wordt gebruik gemaakt van een grote kraan die op het laad/loshof aan de Gildenburg komt te staan. Dit stuk van winkelcentrum Bloemendaal is op dinsdag 14 juli vanaf 13u00 tot rond 22u00 niet bereikbaar.  

Warme bakker
Met een uitbreiding van 900m2 winkeloppervlakte wordt de Lidl in Bloemendaal met zo'n 2000 m2 de grootste vestiging van Gouda. De forse uitbreiding maakt de komst van een warme bakker en het aanbieden van een breed assortiment dagverse producten mogelijk.

De afgelopen periode zijn er proeven gedaan om de kolommen te verlengen. En die zijn naar wens verlopen. De kolommen worden op vrijdag 10 juli geplaatst met behulp van een kraan. De Ruigenburg is dan van 07u00 tot circa 17u00 afgesloten. Het bestemmingsverkeer wordt omgeleid. 

Spectaculair moment
Een ander spectaculair moment is het aanbrengen van de staalconstructie voor het parkeerdek. Die staat na de bouwvak gepland in week 35-36. Dan wordt de hele staalconstructe over het winkelgebied heen gehesen. Deze werkzaamheden worden 's nachts uitgevoerd om zo min mogelijk gevaar op te leveren voor het winkelend publiek. Ook vindt Lidl het belangrijk om de overlast van de bewoners tot het minimum te beperken.

De winkel blijft tijdens de verbouwing gewoon open. De meeste werkzaamheden zullen ’s nachts uitgevoerd worden, om zo min mogelijk overlast te veroorzaken voor het winkelende publiek. Ook wordt er rekening gehouden met de bewoners en de overlast zo veel mogelijk beperkt. Naar verwachting duurt de verbouwing nog tot het einde van het jaar.

Parkeren
De Lidl in winkelcentrum Bloemendaal is gevestigd op het dak, waar ook veel parkeerplaatsen zijn. Volgens manager Michel van Kesteren van dit Goudse winkelgebied verdwijnen door de uitbreiding van de supermarkt parkeervakken, maar komen er elders op het parkeerdek meer plaatsen voor terug. ,,Er worden nieuwe vakken gemaakt.”

Winkelcentrum Bloemendaal telt drie supermarkten. Naast Lidl zijn dat Albert Heijn en Jumbo.


Foto: Lidl Gouda