Gouds Dagblad | Lidl Bloemendaal wordt twee keer zo groot
mainImage

Lidl Bloemendaal wordt twee keer zo groot

11 juli 2020, 09:00 uur
Winkelen

Wie regelmatig naar Winkelcentrum Bloemendaal gaat, heeft het waarschijnlijk al gezien: de verbouwing van supermarkt Lidl is begonnen. Tien jaar na de grote renovatie van winkelcentrum Bloemendaal staat een deel van het winkelcentrum weer in de steigers. Deze keer is het voor de uitbreiding van het parkeerdek en van supermarkt Lidl. De Lidl in Bloemendaal wordt bijna twee keer zo groot. De winkelruimte verdubbelt ruim, van 900 naar 1900 vierkante meter. Ook komen er 30 meer parkeerplekken op het parkeerdek.

De werkzaamheden zijn inmiddels begonnen. Zo zijn er steigers geplaatst op drie plaatsen in de passage op de plekken waar de doorgangen worden gemaakt voor het nieuwe parkeerdek. Na het demonteren van de lichtkappen worden deze met zeilen afgedekt en wind- en waterdicht gemaakt. Bij het demonteren van de lichtbakken wordt gebruik gemaakt van een grote kraan die op het laad/loshof aan de Gildenburg komt te staan. De expeditie ruimte van winkelcentrum Bloemendaal is op dinsdag 14 juli vanaf 13u00 tot rond 22u00 niet bereikbaar. Winkels en winkelcentrum zijn gewoon bereikbaar. Dus geen (over)last voor klanten en winkelend publiek.. 

Warme bakker
Met een uitbreiding van 900m2 winkeloppervlakte wordt de Lidl in Bloemendaal met zo'n 1900 m2 de grootste vestiging van Gouda. De forse uitbreiding maakt de komst van een warme bakker en het aanbieden van een breed assortiment dagverse producten mogelijk.

De afgelopen periode zijn er proeven gedaan om de kolommen te verlengen. En die zijn naar wens verlopen. De kolommen werden op vrijdag 10 juli geplaatst met behulp van een kraan. 

Spectaculair moment
Een ander spectaculair moment is het aanbrengen van de staalconstructie voor het parkeerdek. Die staat na de bouwvak gepland in week 34, om precies te zijn woensdag 19 augustus. Dan wordt de hele staalconstructie over het winkelgebied heen gehesen. Deze werkzaamheden worden overdag uitgevoerd en zullen geen gevaar opleveren voor het winkelend publiek. Ook vindt Lidl het belangrijk om de overlast van de bewoners tot het minimum te beperken.

De winkel blijft tijdens de verbouwing gewoon open. De meeste werkzaamheden zullen ’s nachts uitgevoerd worden, om zo min mogelijk overlast te veroorzaken voor het winkelende publiek. Ook wordt er rekening gehouden met de bewoners en de overlast zo veel mogelijk beperkt. Naar verwachting duurt de verbouwing nog tot het einde van het jaar.

Parkeren
De Lidl in winkelcentrum Bloemendaal is gevestigd op het dak, waar ook veel parkeerplaatsen zijn. Volgens manager Michel van Kesteren van dit Goudse winkelgebied verdwijnen door de uitbreiding van de supermarkt parkeervakken, maar komen er elders op het parkeerdek meer plaatsen voor terug. ,,Er worden nieuwe vakken gemaakt. Het aantal parkeerplaatsen op het parkeerdek worden er in de nieuwe situatie 397 stuks.”

Winkelcentrum Bloemendaal telt drie supermarkten. Naast Lidl zijn dat Albert Heijn en Jumbo.


Foto: Parole, Mischa van Vliet