Gouds Dagblad | Kopen bij De(n) Boer is verser, beter en lekkerder
mainImage

Kopen bij De(n) Boer is verser, beter en lekkerder

30 juli 2020, 10:54 uur
Winkelen

Deze maand volgen we de familie Den Boer op hun Haastrechtse kaasboerderij De Twee Hoeven. Wat doen en maken ze zoal, wat komt er kijken bij het huidige boerenleven, welke activiteiten zijn er te beleven op de boerderij, en wat voor lekkers hebben ze ons te bieden. Vandaag: de boerderijwinkel.

Kopen bij de boer is verser, beter, eerlijker en lekkerder. Natuurlijk. Dat is toch ook logisch. Op het erf van De Twee Hoeven van de familie Den Boer bevindt zich een sfeervolle boerderijwinkel die producten van de boerderij verkoopt: zoals boerenkaas, melk, karnemelk, eieren, boter, vlees. De meeste producten zijn afkomstig van de eigen koeien, maar ook werken we veel samen met collega boeren en verkopen wij hun producten in onze winkel. "We verkopen onze producten ook als cadeauartikelen en kerstpakketten. Verder hebben we mosterd en sappen, wijnen van Oma's Recept, cakemixen, honing, jam, enzovoorts in ons assortiment", vertelt boerin Willemijn den Boer.

Korte keten principe
Kortom, In de boerderijwinkel is een uniek assortiment duurzame streekproducten te koop. "We hechten veel waarde aan het korte keten principe. Korte lijnen, direct van de boer naar de consument. De koeien lopen als het weer het toelaat in de zomerperiode in de wei en worden twee keer per dag gemolken. De melk wordt vervolgens opgeslagen in de melktank, zodat wij er weer kaas van kunnen maken. In de boerderijwinkel kan men op bestelling de verse melk kopen."

Door de coronacrisis zijn sowieso veel mensen eerder geneigd om vers en lokaal te kopen. Hiermee steunen ze niet alleen de ondernemers, boeren en kwekers, maar het is ook fijn om er zeker van te zijn waar je eten vandaan komt. "Wij verzorgen een groot regiogebied. We hebben klanten uit de Krimpenerwaard, Gouda, Waddinxveen, Zuidplas. Maar we versturen ook kazen door het hele land...", zegt Willemijn.

Binding
"De binding met onze klanten is groot. De meeste klanten komen wekelijks naar de boerderij en in de boerderijwinkel. Dat vinden ze prettig en wij ook. De sfeer, de winkel, de omgeving spreekt de mensen aan. En uiteraard dat we goede producten verkopen. Het is ook een sociaal stukje. Aan het einde van de middag weet ik weer alles en ben ik van veel zaken weer op de hoogte."

(Schoon)vader Teus brengt twee keer per week kaasproducten naar Rotterdam en restaurants in de omgeving. De producten van de boer worden in Rotterdam op één punt verzameld en van daaruit gedistribueerd naar de wijken en de wijkpunten. "Daar leveren we kaasfondue (een bedenksel van schoonmoeder Nel), allerlei soorten kazen, kaashapjes, kaassoep. We vonden de kaassouffles die we elders kregen niet zo lekker. Dat kunnen we beter, dachten wij. En zo ontstond ons kaashapje. We experimenteren regelmatig en proberen zo weer iets nieuws in onze winkel te hebben. Zo is ook de kaassoep ontstaan."

In de boerderijwinkel van De Twee Hoeven is er een uitgebreid assortiment van pure plattelands – en streekproducten. Alle producten kunnen feestelijk verpakt worden. Bijvoorbeeld op een mooie kaasplank of in een mand. Leuk om te geven als kerstpakket of relatiegeschenk. "We nodigen je graag uit voor een bezoek aan onze boerderijwinkel om de vele producten te komen bekijken en onze mogelijkheden toe te lichten", zo besluit Willemijn.

Kaasboerderij De Twee Hoeven
Steinsedijk 37
2851 LB Haastrecht
Telefoon (0182) 501244
email: info@detweehoeven.nl
website detweehoeven.nl
Facebook @detweehoeven

Openingstijden: 
- Maandag 12.00 tot 17.00 uur
- Woensdag 12.00 tot 17.00 uur
- Vrijdag 12.00 tot 17.00 uur
- Zaterdag 10.00 tot 17.00 uur


Foto: Kaasboerderij De Twee Hoeven