Gouds Dagblad | Chaos bij magazijnuitverkoop Blokker Gouda
mainImage

Chaos bij magazijnuitverkoop Blokker Gouda

Afbeelding is niet meer beschikbaar
31 mei 2019, 12:33 uur
Winkelen

De politie heeft vrijdag de gemoederen tot bedaren gebracht bij het magazijn van Blokker aan de Antwerpseweg in Gouda, waar een grote uitverkoop aan de gang was. Mensen konden niet verkroppen dat alles binnen de kortste keren was uitverkocht.

De politie was met meerdere eenheden ter plaatse om de drukte, naar schatting duizend mensen, in goede banen te leiden. Er waren maar liefst 500 mensen binnen in het magazijn. Buiten waren nog eens 400 mensen die ook tuinsets en andere artikelen voor een spotprijsje wilden kopen. Door de magazijnsale gaan diverse tuinartikelen weg tegen grote kortingen tot wel 70 procent. Toen de spullen uitverkocht bleken, liepen de gemoederen hoog op. Medewerkers van Blokker schakelden de politie in.

Agenten rukten daarop uit om te sussen. De politie kwam met meerdere eenheden ter plaatse. Ook liet de politie een politie-helikopter opstijgen. Niemand is aangehouden.

Een politiewoordvoerder zegt dat de agenten de teleurgestelde mensen tot bedaren hebben gebracht. Op de wegen was door de massale toeloop van zo'n 900 op koopjes jagende mensen een complete verkeerschaos ontstaan. Op diverse toevoerwegen stond het verkeer vast. Rijkswaterstaat zette tussen 10u30 en 11u15 een weginspecteur in om het verkeer in goede banen te leiden.

Het magazijn van Blokker is inmiddels gesloten.


Foto: Digitaal Dagblad