Gouds Dagblad | Tentenkamp voor Riverdale Festival

Tentenkamp voor Riverdale Festival

mainImage
Tentenkamp voor Riverdale Festival

De tweede editie van het Goudse dancefestival Riverdale wordt nog groter en grootser dan vorig jaar. Waar het vorig jaar 3.500 bezoekers verwelkomde op GOUDasfalt, vindt het festival zaterdag 25 mei plaats in de Goudse Poort. Daar biedt het festival ruimte voor maar liefst 5.000 danceliefhebbers. Daarvoor is het al jaren braakliggende terrein veranderd in een tentenkamp en festivalterrein.

Programma
Van 13u00 tot 00u00 is het festival geopend. Op de Rave Area zal de gehele dag door house en techno door het L-Acoustics geluidssysteem klinken, met o.a. Bart Skils, De Sluwe Vos, ROD (alias Benny Rodrigues) en de terugkerende Remco Beekwilder achter de decks. Op de Urban Area wordt in tropische setting uitbundig gedanst op headliner Jonna Fraser en onder meer Afro Bros, Johnny 500 en Nafthaly Ramona.

Ook is er randprogrammering; live street-art van graffiti artiesten FETS en RASTA en een culinaire line-up met Viejee's, Pomms, Xochimilco, David's Gelato, Mellow, Holy Crêpe en De Gare Kip.

Nieuw terrein
Door ontwikkelingen op het terrein van GOUDasfalt was het voor de organisatie niet meer mogelijk om Riverdale daar ook in 2019 te organiseren. De nieuwe locatie van het festival is Nieuwe Gouwe O.Z. 40. De wijziging van het terrein brengt echter voornamelijk voordelen met zich mee. Door de grotere capaciteit en het vlakke terrein kan er namelijk een sensationele show van hoge kwaliteit geproduceerd worden. Bezoekers kunnen zich opmaken voor imposante stage-designs en strakke lichtshows.


Foto: Raymond Aarsman