Gouds Dagblad | Grand-café Gouds Glas is vandaag open

Grand-café Gouds Glas is vandaag open

mainImage

Krijgen we zo'n grand-café in Gouda? Zo vroegen we onszelf een paar maanden geleden af. En dat op de plek van de voormalige Wibra, naast Gewoon Gouds? Dat kan niet waar zijn. Maar toch, het gaat er steeds meer op lijken dat het waarheid wordt... En vandaag is het zo en gaan we het zien. Vandaag gaat grand-café Gouds Glas open en wordt de droom van eigenaar Joost Zekveld (be)waarheid. In het oude pand van de Wibra aan de Markt werd de afgelopen maanden flink verbouwd. Wat er voor terugkwam is een groot restaurant, een brasserie en een wijnbar waar heel Gouda trots op mag zijn.

White House Development
Het was al even bekend dat het hele grote en vooral diepe pand (negentig meter lang) aan de Markt was gekocht door een investeerder die inmiddels al heel veel panden in de oude binnenstad in bezit heeft. En dat de ontwikkeling van het pand in handen was van White House Development. Het bedrijf van Gouwenaar Martin Rietveld vond ook al snel een huurder.

De bestemmingswijziging werd in gang gezet naar horeca, de plannen gemaakt, de verbouwing gestart. Uit het stof en gruis verscheen een nieuw etablissement onder de naam Gouds Glas. Het is een brasserie, een restaurant en een vide met een wijnbar. Met binnen 300 zitplaatsen en buiten op het terras plaats voor 150 gasten. En die kunnen ook aan een juice- of cocktailbar gaan zitten. En jawel, de uitbater en huurder is Joost Zekveld van onder meer Gewoon Gouds. De bedrijfsleider van de nieuwe horecagelegenheid is Jeroen Hendriksen.

De Horeca Fabriek
En het ziet er uit als op de tekeningen die vorig jaar al naar buiten werden gebracht door De Horeca Fabriek. Opvallend is daarbij de koepel van glas die voor een mooie lichtinval moet zorgen en de vele glas-in-loodramen. Het dak is voor een deel van glas, wat voor een mooie lichtinval zorgt. Ook zijn er prachtige glas-in-loodramen geplaatst, een verwijzing naar de Sint-Janskerk.

Verder valt in het ontwerp op dat veel met boogconstructies is gewerkt en aan de achterzijde van de zaak is een grote vide gemaakt. Hier vind je ook de wijnbar. "Cleane looks en strakke lijnen. Da's wat een toffe ondernemer in alweer geweldig Gouda van ons vroeg. Nét iets anders dan we normaal gesproken veel doen, maar daarom misschien wel nog een beetje leuker. Onderstaande 3d-tekeningen geven alvast een sneak preview van wat Gouda nu weer voor moois te wachten staat!...", aldus De Horeca Fabriek.

En de plaatjes logen er niet om. In het echt ziet het er nog mooier en grootser uit. Weer een fraaie verrijking voor de Goudse binnenstad.

25% korting
Gouds Glas is vanaf maandag 17 februari geopend. Ze draaien dan twee proefweken. Je kunt komen lunchen, genieten van een high tea, borrelen of dineren met 25% korting op de totale rekening. Net als Gewoon Gouds zal Gouds Glas op zondag gesloten zijn.


Foto: De Horeca Fabriek