Gouds Dagblad | Zondag eerste halve marathon van Gouda

Zondag eerste halve marathon van Gouda

mainImage

De eerste editie van Halve Marathon Gouda staat voor zondag 10 november op de atletiekagenda. Aan dit evenement doen 600 lopers. Voor de 10-kilometerloop hebben zich 250 atleten ingeschreven. Voor kinderen is er een kidsrun van 500 meter en deze start om 12u00.

Ruim twee weken voor het evenement waren alle deze startbewijzen uitverkocht. Op social media zijn inmiddels al diverse oproepen gedaan door lopers die een startbewijs van iemand willen overnemen om zo ook nog mee te kunnen doen.

Route Halve Marathon Gouda
De start en finish is bij sporthal de Zebra op de Goejanverwelledijk ter hoogte van het rugbyveld. De halve marathon start om 13u00 en 10-kilometerloop om 13u30. De route van de eerste editie loopt door de Goudse Hout en het Reeuwijkse plassengebied. Bewoners van omliggende straten zijn middels een brief ingelicht over de bereikbaarheid op deze dag.

Vrijwilligers
Onderweg zijn diverse drankposten aanwezig. Deze drankposten worden bemand door vrijwilligers. Daarnaast zijn op het parcours diverse vrijwilligers aanwezig als verkeersleider en routebegeleiders.

Alle hulp is overigens meer dan welkom. Wil je die dag komen helpen, kijk dan op de website van Halve Marathon Gouda (www.halvemarathongouda.nl/vrijwilligers) hoe je je kunt aanmelden.