Sport
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Gouda behaalde zaterdag de zesde zege op rij. Moerkapelle werd met 1-3 aan de kant geschoven. De koppositie blijft behouden met drie punten voorsprong op SC Woerden. Er zijn nog maar liefst 17 wedstrijden te spelen, maar het begin is er! Direkte concurrenten SC Woerden en WDS wonnen, dus moest Gouda de mogelijke winst van de eerste periode nog een wedstrijd uitstellen. Die beslissende wedstrijd wordt pas over 14 dagen thuis gespeeld tegen SPV '81, wanneer 1 punt genoeg is. Komende week is het inhalen en dan staat alleen SPV '81 - Moordrecht op de rol.

(beeld)verslag Hans Sanders

Gouda moest zich vandaag meten met het opgefriste en verjongde Moerkapelle dat vooraf 6e stond en thuis 7 punten uit 3 wedstrijden had behaald. Vooraf was rekening gehouden met een fel spelende thuisploeg die veelvuldig druk zou proberen te zetten om zo Gouda het spelen erg moeilijk te maken. Die verwachting bleek geheel uit te komen en omdat scheidsrechter A. Hoogendoorn nogal lankmoedig optrad, werden er vanmiddag op het snelle kunstgras vaak onderste ledematen geraakt, zonder dat overigens de wedstrijd ontspoorde. Eenmaal trapte een speler van de thuisploeg voor rust Jilles Oosterom na, nadat overigens eerst een overtreding begaan was op hem door een andere Gouda-speler, maar ook dat werd door de arbiter met de mantel der liefde bedekt.

Dat felle spel over en weer had tot gevolg dat er van goed voetbal nauwelijks te genieten was. Leuke combinaties waren zeldzaam en op dat gebied had Gouda, met Daan de Heer, Hoessein Ouahabi en Tom van Hoogstraten in de voorhoede, toch wel het grootste aandeel. Al met al een waar voetbalgevecht, waarbij Gouda in een stormachtige slotfase enkele malen op buigen stond, maar met het nodige geluk en met dank aan een uitstekende redding van keeper Mees van den Berg, net niet barstte. In de extra tijd besliste Hoessein Ouahabi met een uitbraak en een vlammend schot de wedstrijd definitief in Gouds voordeel.

Voor rust speelde de wedstrijd zich voor een groot deel op het middenveld af

Gouda kwam vanaf de aftrap aan de leiding. Uw verslaggever heeft dit van horen zeggen, want zijn chauffeur zat met het hoofd al in de 3e klasse en reed rechtstreeks naar de VV Zwammerdam. Ongetwijfeld ook leuk Zwammerdam - Be Fair (2-2), maar wij wilden graag Gouda zien spelen en met plankgas en 8 minuten vertraging werd het fraaie terrein van de VV Moerkapelle bereikt. Gemeld werd ons daar dat de eerste de beste aanval nog half afgeweerd werd, maar aanvoerder Jessy Hoekstra kon de bal nogmaals voor het doel plaatsen, waarna Tom van Hoogstraten hard diagonaal binnenschoot, 0-1. Daarna veel middenveldspel en pas in de 21e minuut een tweede kans voor Tom, die hard net naast het doel van keeper René Sloof schoot. In de 32e minuut kreeg Hoessein Ouahabi de bal centraal voorin aangespeeld en schoot gelijk van afstand op het doel van keeper Sloof, die met een prachtige zweefduik de bal net onder de lat vandaan tikte.

In de 38e minuut nam Hoessein voorin een vrije trap wat knullig en de bal werd door de thuisclub direct hard naar voren geschoten. De bal kwam bij Gouda rechtsback Jilles Oosterom die het leer vooruit  in de voeten van een tegenstander plaatste. Die lanceerde direct een over links vrijlopende speler en daarna werd het een domino-effect van halve missers en net te laat komen en aan het eind daarvan gleed spits Timon van Dam de bal in het Goudse doel. Zoals radioverslaggever Theo Klomp voor RTV Gouwestad Sport terecht zei, een doelpunt  uit het niets.

Van Hoogstraten start de actie die uiteindelijk tot de 1-2 zou leiden

Na de thee een direct aandringend Gouda dat weer snel na de aftrap wist te scoren. Tom van Hoogstraten ontving de bal tussen een overmacht aan verdedigers, maar ging toch met de bal aan de wandel (foto boven). Wel werd hij naar buiten gedrongen en gaf hij uiteindelijk op links de bal mee aan Daan de Heer. Die trok even naar binnen en schoot hard op doel. Keeper Sloof wist de bal nog wel tegen te houden, maar het leer sprong van hem af richting de doorgelopen Issam el Bouazatti, die de bal in het lege doel wist te werken, 1-2 in de 49e minuut (foto onder).

El Bouazatti schiet binnen en is blij met zijn doelpunt....

Gouda hield nog even het overwicht en in de 51e minuut ging Tom er over links vandoor, maar zijn harde voorzet miste de voet van een Goudse aanvaller. In de 56e minuut kreeg aanvoerder Jessy Hoekstra geel na een overtreding. iets waarnaar hij voor rust veel meer had gesolliciteerd. Beide ploegen poogden vergeefs tot goed voetbal te komen. De bal ging over en weer veelvuldig hoog naar voren of buiten het veld, waarbij een deel van het publiek, hoog geplaatst voor de kantine, de krampachtige pogingen in het veld, met veel overtredingen en blessurebehandeling, vocaal begeleidde met luid ondeskundig commentaar.

In de 66e minuut stonden Daan en Tom over links vrij, maar de bal kwam er te laat, waardoor de voorzet en dus de kans er nog uitgehaald kon worden. In de 75e minuut kwam de herstelde Michel Bloemen in het veld voor Tom van Hoogstraten. in de 76e minuut werd een corner voorbij de tweede paal door Moerkapelle vrij over gekopt. In de 82e minuut kwam Hassan Ouahabi in het veld voor Jilles Oosterom.  Jessy Hoekstra ging nu rechtsback spelen. Als laatste invaller kwam Aassim Souissi in het veld voor Daan de Heer. De thuisploeg was volop begonnen aan het slotoffensief, met vooral gevaar uit de dode spelmomenten.

In de slotfase stond het Gouda-doel regelmatig onder zware druk

Voorin kreeg Gouda door het aandringen van de thuisploeg wel wat meer ruimte en in de 86e minuut kon Hoessein Ouahabi vrij uithalen, maar hij raakte de bal totaal verkeerd en schoot huizenhoog over; de bal was na afloop van de wedstrijd nog niet gevonden.

Ondanks een overtreding op Jessy Hoekstra bij de achterlijn in de 90e minuut, wees de scheidsrechter toch een corner toe. De corner werd half weggewerkt en de rebound werd tot Goudse opluchting hoog over geschoten. In de tweede minuut van de extra tijd glipte een aanvaller door de overvolle Goudse verdediging, maar keeper Mees van den Berg toonde zijn specialiteit, zijn voetenwerk en wist het schot vanaf twee meter te keren. Daarmee redde hij Gouda van puntenverlies. Een minuut later werd er na een vrije trap van Moerkapelle een overtreding op Zenon Elst begaan, waarvoor werd afgefloten. Nadat verzorger Koen Borg Zenon opgelapt had, werd de vrije trap naar voren geschoten. Spits Hoessein Ouahabi wist het leer langs een paar verdedigers te werken, sprintte achter de stuitende bal aan en joeg het leer uit de lucht ineens keihard achter de kansloze Sloof: wedstrijd beslist, gevolgd door een orgasme van blijdschap, gedeeld met de bank. (foto's onder)

Direct na de aftrap floot de scheidsrechter na 95 minuten af voor het einde en zo behaalde Gouda de zesde zege op rij. De koppositie blijft behouden met 3 punten voor op SC Woerden. Er zijn nog maar liefst 17 wedstrijden te spelen, maar het begin is er!

ZATERDAG 3 NOVEMBER 2018:
MOERKAPELLE - GOUDA 1-3. DOELPUNTEN: TOM VAN HOOGSTRATEN 0-1 (1E MINUUT); TIMON VAN DAM 1-1 (38E MINUUT); RUST; ISSAM EL BOUAZATTI 1-2 (49E MINUUT) EN HOESSSEIN OUAHABI 1-3 (90+4 MINUUT)