Widex GZC Donk toont haar klasse

21 January 2019, 13:35 uur
Sport
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

In de Eredivisie Dames liet Widex GZC Donk van zich spreken door UZSC - een van de drie koplopers - met de ruime cijfers van 13-5 te verslaan.

Opvallend was dat de doelpunten keurig verdeeld werden onder de Goudse ploeg. Maar liefst negen verschillende speelsters van de ploeg van Patrick van den Heuvel wisten te scoren.

Marlous Nijhuis (zie frontfoto) werd topscoorder met drie doelpunten.





De andere twee koplopers, Polar Bears en Het Ravijn, speelden tegen elkaar in Ede. Daar waren de berinnen met 11-7 te sterk en staan nu als enige bovenaan met twaalf punten, gevolgd door het hierboven genoemde drietal met negen punten.

Ook voor ZV De Zaan was er het eerste succes dit seizoen. In de uitwedstrijd tegen ZVL-1886 boekte de ploeg een zeer welkome 6-7 overwinning en is daarmee de Leidse ploeg voorbij op de ranglijst. In de slotfase overleefden de Zaankanters nog twee uitsluitingen, maar brachten de zege alsnog thuis. De Australische Bridget Leeson-Smith was met drie treffers de gevierde speelster.

Eredivisie Dames
Zaterdag 19 januari
Widex GZC Donk - UZSC 13-5
Periodestanden: 4-2, 2-0, 4-0, 3-3
Doelpuntenmakers GZC Donk: Marloes Nijhuis 3, Kayleigh Schonewille 3, Kahly Kruisinga, Lindi Stolle, Isabella van Toorn, Nomi Stomphorst, Marit van der Weijden, Storm Willemsen, Anouk Vermeulen.
Doelpuntenmakers UZSC: Esther Scheij 2, Sam Jutte, Anne van Rossum, Jasmin Entezar.

Bron: waterpolo.nl