Widex GZC DONK tikt Nederlandse zwemtop aan

23 September 2019, 10:55 uur
Sport
mainImage
Widex GZC Donk / Edwin van der Weijden

In het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion in Eindhoven stond het afgelopen weekeinde de Nederlandse zwemtop aan de start bij het NK Estafettes. De 20 snelste estafetteteams van Nederland zwommen tegen elkaar. De zwemmers van Widex GZC DONK mochten op het NK de Nederlandse zwemtop aantikken, maar zwommen zich op geen enkel onderdeel bij de eerste drie en dus niet in de prijzen.

In de ochtend stond de minioren estafetteploeg, bestaande uit Fleur van den Eijk, Mijke Ouwerkerk, Erin de Jong en Tessa de Jong aan de start. Zij zwommen in totaal drie afstanden. Op de 4x 50 meter schoolsag eindigde de estafetteploeg als 6e. Op de 4x 50 meter schoolslag tikten ze als 5e aan. En op de 4x 50 meter vrijeslag viel de estafetteploeg net buiten de prijzen en werden ze 4e van Nederland.

In de middag kwamen de senioren in actie. De seniorenploeg bestond uit Joris de Gier, Wessel Bonkestoter, Marijn Dekkers, Jos van Ewijk, Bo Schoenmakers, Erik Schoenmakers, Roan van der Weide, Remco Oskam, Paul van Grol, Roel van Grol, Yassine Mellah en Duncan van Haaren. In verschillende samenstellingen van de estafetteteams werd er gezwommen op de onderdelen 4x 100 meter wisselslag, 4x 100 meter rugcrawl, 4x 100 meter schoolslag, 4x 100 meter vlinderslag en afgesloten werd met het spectaculaire onderdeel 10x 100 meter vrijeslag. Hoewel de ploeg goed zijn best heeft gedaan, lukte het niet om op deze onderdelen in de top 10 de eindigen.


Foto 2: De senioren estafetteploeg


Door: Edwin van der Weijden