Verhoeven: 'Wout is een grote meneer'

15 July 2019, 20:26 uur
Sport
mainImage
ANP
Wout van Aert

Jumbo-Visma is in de eerste tien dagen van de Tour de France veruit de meest succesvolle ploeg. De Nederlandse wielerformatie behaalde maandag met de winst van Wout van Aert al de vierde etappezege. "Als je met drie verschillende renners een rit wint... Dat is wel heel indrukwekkend en ongelooflijk", aldus ploegleider Nico Verhoeven, die zijn formatie eerder ook al de ploegentijdrit zag winnen.

Van Aert bleef in Albi verrassend veel sprinters voor. De Belg mocht voor zijn eigen kansen gaan omdat Dylan Groenewegen niet meer bij de voorste groep zat. Verhoeven: "Ons nadeel was dat alle sprinters mee waren, behalve Dylan. Wout moest de beste mannen van het 'pak' kloppen. Daar hoop je wel op, want je weet hoe snel hij is en hoe goed hij in vorm steekt. En in het Critérium du Dauphiné heeft hij al bewezen dat hij die mannen kan kloppen", aldus Verhoeven.

"Zijn sprint hier was ongelooflijk goed en tekent zijn talent. Hij heeft Elia Viviani gewoon in een rechtstreeks duel geklopt. Dat zegt wel wat. Hij is een grote meneer."