Veel ophef na uitlatingen Van Gaal over WK-duel met Argentinië

5 September 2023, 14:45 uur
Sport
mainImage
ANP

De uitspraken van Louis van Gaal over het Argentijnse succes bij het WK voetbal hebben tot de nodige reacties geleid. De oud-bondscoach zei maandag bij de uitreiking van de Eredivisie Awards dat hij ervan overtuigd is dat er vorig jaar in Qatar alles aan is gedaan om Argentinië en Lionel Messi wereldkampioen te laten worden. Oranje verloor onder leiding van Van Gaal in de kwartfinales na strafschoppen van de Argentijnen.

Diverse media in Argentinië hebben weinig begrip voor de uitlatingen van Van Gaal. De Argentijnse krant Olé spreekt van een nieuwe provocatie richting Messi. "Het is wel duidelijk dat de wonden nog niet geheeld zijn", aldus de krant. Clarin, een andere krant uit het Zuid-Amerikaanse land, noemt het weer een aanval van Van Gaal richting Messi. Rond de wedstrijd bij het WK kregen de twee ook woorden. "Het is negen maanden geleden en de coach trekt weer ten strijde en richt zijn pijlen op Messi", aldus het dagblad.

Ook de Spaanse kranten gaan in op de uitspraken van Van Gaal. Marca heeft het over een zware beschuldiging richting de Argentijnen. De Mundo Deportivo stelt dat Van Gaal een bom heeft gegooid richting wereldvoetbalbond FIFA.

'Komende wedstrijd'

Aanvoerder Virgil van Dijk van het Nederlands elftal liet voor de camera van de NOS weten de mening van Van Gaal niet te delen. "Ik heb het vanmorgen gehoord. Het is zijn mening. Iedereen mag zijn mening uiten. Ik deel deze mening niet", aldus Van Dijk.

Hij wilde er verder niet op ingaan. Van Dijk zei er ook niet met andere spelers over te hebben gesproken en hij heeft ook geen contact gehad met Van Gaal. "We hadden een meeting over de komende wedstrijd. Dat is wel iets belangrijker", zei Van Dijk.

Het Nederlands elftal bereidt zich voor op de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Griekenland en Ierland.

 


Door: ANP