Van Nistelrooij vindt 'bescheiden' Feyenoord favoriet voor titel

3 February 2023, 13:08 uur
Sport
mainImage
ANP

PSV-trainer Ruud van Nistelrooij legt de druk voor de topper van zondag in de Eredivisie tegen Feyenoord bij de koploper uit Rotterdam. "Zij zijn favoriet voor de titel", aldus de oud-spits. "Ze maken een stabiele indruk en hebben maar één keer verloren. Feyenoord heeft zich direct geplaatst voor de achtste finales van de Europa League en in de winterstop is de selectie bij elkaar gebleven. Hun trainer, Arne Slot, is bezig aan zijn tweede seizoen. Dat alles bij elkaar, kun je er niet meer voor weglopen."

De Feyenoorders willen het zelf nog niet over de titel hebben. "Maar of zij het wel of niet roepen, maakt mij niet uit. Het zijn de feiten", aldus Van Nistelrooij, die met PSV na negentien speelronden een achterstand van 4 punten op Feyenoord heeft.

Op de vraag of Feyenoord misschien iets te bescheiden is, zei Van Nistelrooij, met een lach: "Dat denk ik wel. Geen woorden, maar daden. Wat wil je anders?"

PSV raakte deze winter met de aanvallers Cody Gakpo en Noni Madueke tussentijds wel twee belangrijke spelers kwijt. Thorgan Hazard en Fábio Silva werden als vervangers gehaald. Linksback Patrick van Aanholt is ook nieuw en moet de plek van de naar Eintracht Frankfurt overgestapte Philipp Max overnemen.

"Ik proef motivatie richting zondag en zie scherpte op de training", aldus Van Nistelrooij. "Na het sluiten van de transfermarkt is er een bepaalde rust in de selectie ontstaan. Het is duidelijk wie er weg zijn en wie niet. Het is toch altijd een spannende periode binnen een selectie."

PSV bezorgde Feyenoord de tot dusver enige nederlaag van dit seizoen in de Eredivisie. In september werd het in Eindhoven 4-3.

 


Door: ANP