mainImage

Van Gaal zegt geen nee tegen functie van bondscoach van België

Louis van Gaal.
2 december 2022, 12:53 uur
Sport

De loopbaan van Louis van Gaal als trainer hoeft na het WK in Qatar nog niet voorbij te zijn. "De voetbalwereld is zo opportunistisch dat er aanbiedingen zullen komen als we wereldkampioen worden", zei hij op een afsluitende persconferentie voor de achtste finale van zaterdag tegen de Verenigde Staten.

De 71-jarige Van Gaal maakt bij het Nederlands elftal na het WK plaats voor Ronald Koeman. Van Gaal kreeg op de persconferentie voor de wedstrijd tegen Amerika vragen van de Belgische media of hij Roberto Martínez bij de Rode Duivels wil opvolgen. Martínez stapte donderdag op na het gelijkspel tegen Kroatië (0-0) en uitschakeling op het WK.

"België is een mooi land met heel vriendelijke mensen. Knokke is een mooi strandpaleis, dus ik heb er wel over nagedacht", lachte Van Gaal, die niet helemaal verrast is dat de Rode Duivels het WK in Qatar al na de groepsfase moeten verlaten. "Wij hebben de laatste twee wedstrijden ook gewonnen van hen. Het gaat altijd in mijn ogen om het team, maar ik kan dat niet beoordelen. Ik ben niet op de trainingen, ik zie niet elke wedstrijd. Wel de laatste, die hadden ze gewoon moeten winnen. Dan hadden ze zich gekwalificeerd."

 


Door: ANP | Foto: ANP