Van Gaal: Messi en Argentinië moesten wereldkampioen worden

5 September 2023, 09:22 uur
Sport
mainImage
ANP
Louis van Gaal.

Louis van Gaal is ervan overtuigd dat er vorig jaar bij het WK in Qatar alles aan is gedaan om Argentinië en Lionel Messi wereldkampioen te laten worden. De oud-bondscoach zei dit voor de camera van de NOS bij de uitreiking van de Eredivisie Awards in Utrecht. Hij kreeg bij dit gala de Eredivisie Oeuvre Award.

Oranje werd bij het WK in de kwartfinales na strafschoppen uitgeschakeld door de Argentijnen. De ploeg van Messi kwam op een 2-0-voorsprong, maar de ploeg van Van Gaal vocht zich terug naar 2-2. De wedstrijd moest daarna met strafschoppen worden beslist. "Als je ziet hoe Argentinië aan de doelpunten kwam en hoe wij aan de doelpunten komen. Als je ziet hoe sommige spelers van Argentinië over de schreef gingen en zonder bestraft te worden, denk ik dat het allemaal vooropgezet spel was", aldus Van Gaal tegen de NOS. "Daar bedoel ik alles mee wat ik zeg. Ik denk dat Messi wereldkampioen moest worden." Van Gaal wilde er daarna niet verder op ingaan. "Ik heb nu genoeg gezegd."

Argentinië won in de WK-finale van titelverdediger Frankrijk.

Van Gaal gaf tijdens het gala ook een update over zijn gezondheid. Hij liet anderhalf jaar geleden weten dat hij lijdt aan prostaatkanker. Hij moest onlangs opnieuw worden geopereerd.

 


Door: ANP