Tweede nationale sprinttitel voor Hein Otterspeer

27 January 2019, 20:33 uur
Sport
mainImage

Hein Otterspeer heeft bij de NK sprint in Thialf voor de tweede keer de titel veroverd. De 30-jarige schaatser van Team Jumbo-Visma liet zich op de tweede 1000 meter niet meer verrassen. De in Gouda geboren en in Ouderkerk aan den IJssel opgegroeid Otterspeer zegevierde met een bekeken race in een tijd van 1.08,22. Daarmee was Otterspeer iets langzamer dan zijn winnende tijd op zaterdag (1.08,05). Binnenkort dus weer groot feest bij zijn ijsclub Ons Genoegen in Ouderkerk aan den IJssel.

De onttroonde Dai Dai Ntab kon op de afsluitende afstand Otterspeer niet meer bedreigen. Hij reed in de voorlaatste race slechts de zesde tijd (1.09,51). In de laatste rit hoefde de klassementsleider daardoor niet meer tot het uiterste te gaan.

Ntab veroverde in het eindklassement zilver. Het brons was voor Lennart Velema.

Nieuw hoofdstuk
Otterspeer won zijn eerste Nederlandse titel op de sprintvierkamp in 2015. Hij verzekerde zich in Heerenveen van een ticket voor de WK sprint eind februari, eveneens in Thialf. Kai Verbij en Kjeld Nuis zijn de andere twee Nederlandse deelnemers aan dat toernooi.

,,Deze titel voelt voor mij als een nieuw hoofdstuk in mijn loopbaan'', liet Otterspeer blij en opgelucht bij de NOS weten. ,,Het gaat nu goed zó goed, heerlijk gewoon. Afgezien van mijn eerste 500 meter heb ik hier heel constant gereden. Ik groeide in het toernooi. Mijn tweede 1000 meter heb ik een tikje behoudend geschaatst. Ik hoefde geen risico meer te nemen. Ik zat echter kort achter mijn tijd van zaterdag. Dat zegt genoeg over mijn huidige vorm.''