Trauner mag het nu tegen Morata en Griezmann laten zien

3 October 2023, 19:27 uur
Sport
mainImage
ANP

Gernot Trauner staat woensdagavond voor een grote uitdaging als Feyenoord een uitduel met Atlético Madrid in de Champions League speelt. De aanvoerder komt samen met zijn ploeggenoot Dávid Hancko oog in oog te staan met Álvaro Morata en Antoine Griezmann. "Dat zijn aanvallers van wereldklasse", beseft hij. "Maar dat past ook bij de Champions League."

De 31-jarige Trauner ziet Feyenoord steeds weer nieuwe stappen maken. Zijn eerste Europese campagne met de club uit Rotterdam eindigde in de finale van de Conference League. Feyenoord werd vorig jaar in de groepsfase van de Europa League overhoop gespeeld door Lazio, maar knokte zich uiteindelijk toch naar de kwartfinales. En nu wil de kampioen van Nederland een groep met Atlético, Lazio en Celtic in de Champions League overleven.

"We moeten vanaf het eerste moment aanstaan", zei Trauner over het uitduel met Atlético. "Zij zullen ons soms onder druk zetten. Maar als we rustig blijven, dan zullen wij ook onze kansen krijgen. Onze resultaten van de laatste weken hebben ons veel vertrouwen gegeven. Maar Atlético is een grote club. Dat merkten we twee jaar geleden al tijdens een oefenduel dat we met 2-1 wonnen. Toen merkte ik al dat Atlético ook geen vriendschappelijke wedstrijden wil verliezen. Ze zorgen altijd voor vuurwerk."

 


Door: ANP