Trainer Slot van Feyenoord heeft geen medelijden met Ajax

5 April 2024, 17:29 uur
Sport
mainImage
ANP

Trainer Arne Slot van Feyenoord heeft geen medelijden met Ajax. "Dat zouden ze daar denk ik ook niet willen", zei hij op een persconferentie voor de Klassieker van zondag in De Kuip.

Feyenoord begint met een voorsprong van 21 punten aan het duel met de rivaal uit de hoofdstad. De club verpletterde Ajax eerder dit seizoen al met 4-0 in de Johan Cruijff ArenA. "We staan inderdaad heel veel punten voor", zei Slot. "Maar we hebben donderdag dus niet van Volendam, de nummer 18 van de Eredivisie, kunnen winnen. Soms maakt het dus niet uit hoe hoog een tegenstander op de ranglijst staat."

Ajax beleeft niet alleen in sportief opzicht een mislukt seizoen. De club nam ook al afscheid van trainer Maurice Steijn, directeur voetbalzaken Sven Mislintat en voorzitter Pier Eringa van de raad van commissarissen. De rvc van Ajax wil ook afscheid nemen van algemeen directeur Alex Kroes omdat hij met voorkennis in het aandeel Ajax zou hebben gehandeld. En nu blijkt dat voorzitter Michael van Praag van de raad van commissarissen zijn honderd aandelen is vergeten aan te melden bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

Hoop onrust

"Ik weet niet of ze helemaal in verval zijn", zei Slot over Ajax. "Maar dat er een hoop onrust is, zowel op als buiten het veld, dat is wel helder. Dan heb ik geen medelijden met de club Ajax, omdat iedereen wel eens door zo'n fase gaat. Feyenoord is daar geen uitzondering op, die hebben deze fases ook gehad in hun historie."

"Ik zou bijna zeggen dat Ajax zich moet vastklampen aan Feyenoord", vervolgde Slot. "Want er was ook een tijd dat er over Feyenoord-spelers werd gezegd dat ze bij Almere City niet in de basis zouden staan. Twee jaar later bleken dat A-internationals van het Nederlands elftal te zijn. In voetbal gaat het altijd op en neer. Ik vind dat Ajax nog steeds uitstekende spelers heeft. Ik denk ook niet dat ik daar een uitzondering op ben. Alhoewel de algehele opinie anders is. Ik vind bijvoorbeeld Kenneth Taylor een goede speler, maar hij heeft veel kritiek gekregen."

"Toen ik hier begon, stonden er ook fans in de tuin van onze algemeen directeur Mark Koevermans", zei Slot. "Dat is heel vervelend. Maar ik heb toen geen speler gehoord die zei: trainer, ik kan even niet presteren want ik vind het zo vervelend wat er met Koevermans is gebeurd."


Door: ANP