Trainer Slot: Feyenoord staat er fantastisch voor in titelstrijd

19 March 2023, 17:15 uur
Sport
mainImage
ANP

Trainer Arne Slot erkent dat Feyenoord zondag in Amsterdam een grote stap naar de landstitel heeft gezet. "We staan er ontzettend goed voor", zei Slot na de eerste zege sinds 2005 in de Johan Cruijff ArenA op Ajax: 2-3. "Dat we meedoen om het kampioenschap durf ik wel te zeggen. En dat we er fantastisch voor staan ook."

Feyenoord sloeg een gat van 6 punten met de regerend landskampioen. Acht wedstrijden voor het einde van de competitie lonkt de titel voor de Rotterdammers. "We boeken hier een geweldige overwinning. We weten hoeveel moeite het elke keer kost om te winnen. Daar is niets mis mee, dat doen we graag", zei Slot. "Ik heb vandaag een fysieke prestatie gezien die ook tot de verbeelding spreekt. Als we kunnen blijven leveren en niemand geblesseerd raakt, dan staan we er echt heel goed voor."

Slot beaamde bij ESPN dat zijn linksback Quilindschy Hartman al vroeg in de wedstrijd ontsnapte aan zijn tweede gele kaart. Niet lang daarna wisselde hij Hartman. "Hij kwam goed weg, de scheidsrechter had opnieuw geel kunnen geven", aldus Slot. "Al moet je dan ook die eerste gele kaart analyseren. Daar gingen drie overtredingen aan vooraf. Iedereen snapt dat je niet lekker meer voetbalt als je een overtreding hebt gemaakt die je tweede gele kaart had kunnen zijn. Dan kan je niet meer tegen Kudus spelen, een man die qua individuele klasse zo ongelooflijk goed is."

 


Door: ANP