Teunissen: 'Ja, het gaat wel lekker zo'

15 July 2019, 18:28 uur
Sport
mainImage
ANP
Mike Teunissen

Mike Teunissen miste de slag in de hectische laatste kilometers van de tiende etappe in de Tour de France naar Albi, maar was maar wat blij met de zege van zijn ploeggenoot Wout van Aert. De Belg bezorgde de Nederlandse ploeg Jumbo-Visma al de vierde ritwinst in deze Ronde van Frankrijk. "Het gaat wel lekker zo. Ben benieuwd waar dit gaat eindigen", zei de Limburger, die zelf de eerste etappe won, tegen de NOS.

Teunissen moest deze rit Dylan Groenewegen weer in stelling brengen voor de massasprint, maar het peloton brak door de felle wind in de slotfase in stukken. "Er was de hele dag al hard gereden en wij zaten net te ver naar achteren toen het brak. Jammer voor Dylan, maar prachtig natuurlijk dat Wout het afmaakt. Ik kijk er niet van op. Binnen de ploeg wisten we wel dat hij ook een sprint kon winnen."

Groenewegen had ook helemaal vrede met de uitkomst. "Ik had niet de goede benen en had dat ook aangegeven. Ik had het al heel moeilijk op het klimmetje. Dan kan een ander in de ploeg zijn kans pakken. Dat is ook de kracht van ons team; we hebben meer sprinters. Van Aert komt zo helemaal tot zijn recht", zei de Amsterdammer, winnaar van de zevende etappe.

Bauke Mollema

Ploegleider Steven de Jongh gaat met Trek-Segafredo de rustdag in met het nodige chagrijn. In Albi kwam zowel Richie Porte als Bauke Mollema op ruime achterstand binnen. "Het is klote, we weten allemaal dat er wind was, maar we zijn op tijd verwittigd. Ik weet niet wat er gebeurd is", zei De Jongh. "Het is nu een kwestie van gefocust blijven."

Porte vindt zichzelf in het algemeen klassement nu terug op de 20e plek, Mollema staat twee plaatsen lager. Beiden hebben een ruime achterstand op geletruidrager Julian Alaphilippe; respectievelijk 3.59 en 4.25.

"Dit kan dodelijk zijn, klaar", zei de ploegleider over de tiende etappe. "Ruim 1.40 minuut achterstand, wat dat betreft hoef je er weinig woorden aan vuil te maken. Het is nu kijken waar er kansen zijn wat terug te pakken. Niemand had dit zich zo voorgesteld."

Trek-Segafredo heeft nog geen ritzege binnen in deze Tour. Afgelopen zondag werd de Belg Jasper Stuyven vijfde.