mainImage

Teller staat op 38 doelpunten

Afbeelding is niet meer beschikbaar
15 mei 2018, 12:15 uur
Sport

Het gaat goed met de voetbalcarrière van het Goudse voetbaltalent Rico Speksnijder. Rico is inmiddels bezig aan zijn vijfde seizoen bij Feyenoord waar hij in de jeugd onder 13 jaar speelt. Het team waarmee hij deze voetbaljaargang ook kampioen werd. Ook is de jonge Gouwenaar geselecteerd voor de KNVB landelijke groep jongens onder 13 jaar. Op de koop toe tekende hij onlangs een mooi sponsorcontract bij Nike.Gouds Dagblad volgt de ontwikkelingen en verrichtingen van Rico nauwlettend en op de voet. Zo lieten we Rico een week uit zijn nog prille voetballeven beschrijven. En voor vandaag leverde Rico een verslag af en aan van zijn laatste competitiewedstrijd van dit seizoen, tegen NEC FC/Oss o/13.

 

Zaterdag 12 mei speelden we de laatste wedstrijd tegen NEC FC/Oss o/13.

Ik moest dus vroeg mijn bed uit. Klokslag 07u00 werd ik wakker gemaakt door mijn moeder die me een lekkere shake heeft gebracht als ontbijt. Toen ik die op had, ben ik lekker gaan douchen en heb ik mijn Feyenoord hotelpak aan gedaan om vervolgens naar Varkenoord te rijden.

In de auto luister ik dan naar Nederlandstalige rap/hiphop om me lekker rustig voor te bereiden op de wedstrijd. Ik ben al kampioen geworden met mijn team o/13, maar het zou leuk zijn als we ook heel het seizoen ongeslagen blijven.

Aangekomen op Varkenoord ga ik de kleedkamer in en kleed ik me om. 

De trainer vertelde de opstelling aan het team en ik mag in de basis beginnen. Daar was ik erg blij mee.

We gaan richting het veld om warm te lopen en doen verschillende oefeningen.

Zodra het tijd is gaan we naar binnen en maak ik me op voor de wedstrijd.

De wedstrijd gaat beginnen we lopen met de twee teams naar het veld en dan is het zover de scheidsrechter heeft gefloten voor de start van de wedstrijd. 

Het begint gelijk lekker en ik zit erg lekker in de wedstrijd. En dat betaalt zich in de 6de minuut uit in een doelpunt. Uiteindelijk maak ik nog een doelpunt in de 26ste en 30ste minuut.

In de tweede helft heb ik niet meer gescoord.

Het was een zeer leuke en doelpuntrijke wedstrijd waarin totaal 9 doelpunten vielen.

Door deze stand zijn we ongeslagen in de competitie en zijn we eerder al kampioen geworden.

Dit seizoen was weer erg leuk en leerzaam voor mij.

Ik heb dit seizoen 21 competitiewedstrijden gespeeld en heb daarin 22 doelpunten gemaakt. Verder heb ik 11 doelpunten in de twee toernooien gescoord. En 5 doelpunten in drie oefenwedstrijden. Dus in totaal heb ik dit seizoen en tot dusverre nu 38 doelpunten doelpunten voor Feyenoord gemaakt tot nu toe in dit seizoen. Daar ben ik best wel trots op.

Helaas gaat de KNVB niet door deze week aangezien er nog andere wedstrijden gaande zijn. Maar ik ben wel weer uitgenodigd om te komen.

Zondag en maandag hebben we een mooi tweedaags Internationaal toernooi bij De Zwervers in Capelle aan den IJssel en daarover schrijf ik de volgende keer.

Tot later.

Oh ja, voor foto’s, info en media-account kun je kijken op www.Ricospeksnijder.nl

 


Foto: Digitaal Dagblad