Slot hoopt dat Feyenoordfans duel in Berlijn bijzonder maken

31 October 2021, 16:37 uur
Sport
mainImage
ANP
Feyenoord-trainer Arne Slot.

De meegereisde supporters van Feyenoord vierden eerst de winnende treffer van Cyriel Dessers in blessuretijd van het uitduel met Sparta Rotterdam (0-1). Een paar minuten later richtten ze hun vizier op de ontmoeting van donderdag met 1. FC Union Berlin. "We gaan met z'n allen naar Berlijn", zongen ze.

Ook voor de clubleiding van Feyenoord is het gissen hoeveel fans er daadwerkelijk naar de hoofdstad van Duitsland reizen. De club uit Rotterdam heeft ruim 5000 kaarten voor het duel in de Conference League verkocht. Onduidelijk is hoeveel supporters zonder tickets of met entreebewijzen voor andere tribunes naar Berlijn komen.

Feyenoord-trainer Arne Slot vertelde na de benauwde winst op Sparta dat hij blij is dat de Conference League zo bij de achterban van zijn club leeft. Feyenoord verdedigt donderdag de koppositie in poule E van de nieuwe competitie van de UEFA. "Dat is sportief mooi", zei hij. "Het is ook prachtig dat er zoveel fans meegaan. Maar we hopen ook dat daar alles ordelijk gaat verlopen. De fans kunnen het donderdag heel bijzonder maken maar ook weer niet. Wat dat betreft is het net voetbal."

Feyenoord kan alleen maar hopen dat de supporters positief in het nieuws komen. De club maakte afgelopen week van de gelegenheid gebruik om 2300 extra tickets voor het duel in Berlijn af te nemen. Zo voorkomt Feyenoord dat veel supporters de wedstrijd in Berlijn in een kroeg moeten bekijken. "Maar dat hebben we ook gedaan omdat we niet alleen maar supporters hebben die voor problemen zorgen, maar ook veel positieve", zei voorzitter Toon van Bodegom van de raad van commissarissen al.

Feyenoord kan zich geen grote problemen met supporters in Europa permitteren, na eerdere grote ongeregeldheden in het verleden in onder meer Nancy en Rome. De thuiswedstrijd tegen Union Berlin verliep een kleine twee weken geleden ook niet zonder problemen, al bleef het rustig in De Kuip. De avond voor het eerste duel tussen beide clubs werd de clubleiding van Union Berlin in een Rotterdamse horecagelegenheid aangevallen door hooligans. De Rotterdamse politie pakte op de wedstrijddag in totaal 75 mensen op, vooral Duitse fans die uit zouden zijn geweest op een confrontatie met Feyenoord-aanhangers.

De politie van Berlijn ziet de wedstrijd van donderdag als een "wedstrijd met hoog risico". Een woordvoerder van het Duitse politiekorps wilde nog niet zeggen wat dat precies betekent voor de geplande maatregelen en de inzet van agenten.


Door: ANP