Sabrina van der Sloot scoort twee keer voor Oranje

29 May 2018, 19:09 uur
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

De Nederlandse waterpolosters, met de Goudse Sabrina van der Sloot, hebben hun tweede groepsduel in Kunshan, China, met 6-7 van Spanje gewonnen. Periodestanden 0-2, 2-1, 3-2, 1-2.

De ploeg van bondscoach Arno Havenga schoot uit de startblokken en kwam halverwege het tweede kwart op 0-3. Spanje, tweede op het afgelopen WK, vocht zich terug in de wedstrijd en begin vierde periode was de stand weer in evenwicht; 5-5. Met nog zo’n zeven minuten te spelen kwamen de Spaanse dames zelfs voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong; 6-5. Aanvoerster Dagmar Genee en Kitty-Lynn Joustra maakten vervolgens belangrijke treffers vanaf de midvoor en vanuit een manmeer. Een laatste Spaanse overtalsituatie werd na een time-out niet benut waardoor Oranje er met de winst vandoor ging.

De waterpolosters verzekerden zich begin deze maand van een plek in deze zogeheten Super Final. De laatste poulewedstrijd in de Europese kwalificatie werd toen ook van Spanje gewonnen.

,,We hebben wederom zeer gedisciplineerd gespeeld. Met name in de verdediging”, klonk Havenga opgewekt. ,,In de eerste periode waren we echt heel goed en liepen we uit naar 3-0. Onze manminder was ook sterk. Spanje scoorde van de zeven overtalsituaties niet een keer. Morgen spelen we het laatste groepsduel tegen China. In de kruisfinales wacht dan Japan, denk ik. Maar we beleven het wedstrijd voor wedstrijd en gaan er morgen weer tegenaan."

Dinsdag 29 mei
Spanje – Nederland: 6-7
Periodestanden: 0-2, 2-1, 3-2, 1-2
Doelpuntenmakers Nederland: Maud Megens 3, Sabrina van der Sloot 2, Dagmar Genee, Kitty-Lynn Joustra.

Eerdere uitslagen

Maandag 28 mei
Australië - Nederland: 5-7
Periodestanden: 1-2, 1-1, 1-3, 2-1
Doelpuntenmakers Nederland: Sabrina van der Sloot 3, Maud Megens 2, Ilse Koolhaas, Vivian Sevenich.