Richtlijnen RIVM veroorzaken heibel rond derby

8 January 2021, 16:13 uur
Sport
mainImage
Henk van Stee en Dick Advocaat

Trainer Dick Advocaat van Feyenoord begrijpt niets van de ophef over de trip van zijn spelers Marcos Senesi en Luis Sinisterra naar Zuid-Amerika tijdens de korte winterstop. Hoewel vliegen momenteel wordt afgeraden vanwege de coronacrisis en daar eigenlijk een quarantaineperiode tegenover staat, verschenen de Argentijnse verdediger en Colombiaanse aanvaller na terugkeer in Rotterdam al snel weer op het veld. Henk van Stee, de technisch directeur van Feyenoords aanstaande tegenstander Sparta, sprak daar deze week openlijk zijn verbazing over uit.

"Een beetje calimerogedrag van Henk, ja toch?", zei Advocaat twee dagen voor het duel op Het Kasteel. "Wat heeft het nou voor zin dat soort dingen te zeggen? Ik volg gewoon de richtlijnen van de medische staf van Feyenoord. Ze werken bij Erasmus, een van de beste en grootste ziekenhuizen. Dan zullen ze toch wel precies weten wat ze doen? De spelers worden om de dag getest, vier keer in de week. Allemaal negatief. Je denkt toch niet dat wij spelers in de kleedkamer zetten die andere spelers kunnen besmetten? Dat risico nemen wij niet. Senesi was een jaar lang niet thuis geweest. Ondanks de omstandigheden wilde die jongen ook graag een paar dagen thuis zijn. En als het dan op deze manier kan, waarom niet?"

Henk van Stee had gereageerd omdat enkele Sparta-spelers ook tussendoor naar het buitenland wilden, maar door het bestuur van Sparta negatief reisadvies hadden gekregen, onder wie Harroui die een vakantie in Dubai wilde doorbrengen. ''Wij volgden ook de richtlijnen en wij wisten niet beter dat spelers na een buitenlands verblijf in quarantaine moesten'', aldus Van Stee, die vreemd opkijkt over de ophef. ''Laat Senesi lekker meespelen, daar gaat het toch niet om. Het ging om de richtlijnen van het RIVM.''