PR's voor minioren Widex GZC DONK

1 July 2019, 09:38 uur
Sport
mainImage
Widex GZC Donk, Edwin van der Weide
Op de foto (vlnr): Mijke Ouderkerken, Fleur van den Eijk en Erin de Jong

De minioren van Widex GZC DONK hebben tijdens de Minioren Jaargangfinales in het 50 meter zwembad in Dordrecht veel persoonlijke records (pr's) verbroken.

Voor de Nederlandse Kampioenschappen voor Minioren (t/m 11 jaar) stonden Fleur van den Eijk, Erin de Jong en Mijke Ouderkerken van Widex GZC DONK op de startblokken. 

Fleur mocht de spits afbijten op de 100 meter rugslag. Na een fantastische rugstart zwom ze meteen al een mooi persoonlijke record en won haar serie overtuigend. Maar daar bleef het niet bij. De drie meisjes verbeterden op alle afstanden hun persoonlijke tijden.

Het toetje bewaarde de dames echter voor het laatst. Ondanks dat ze moe waren na een intensieve lange wedstrijddag, persten Erin en Fleur er nog een laatste 50 meter vlinderslag uit. Erin, als jongste deelneemster, zwom op deze afstand naar een mooie zestiende plaats tussen allemaal dames die een jaar ouder waren. Fleur zwom uiteindelijk naar een hele nette vijfde plek, met een seconde net buiten de top drie. In totaal zwommen de dames 7 afstanden met in totaal 12 persoonlijke records.