Oranje speelt EK-kwalificatie in Nederland

8 June 2019, 22:07 uur
Sport
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

De Nederlandse waterpolomannen spelen de kwalificatiewedstrijden voor het EK in Budapest in eigen land. Oranje stuit van 11 tot en met 13 oktober op Turkije en Litouwen. Beide landen werden in 2018 met ruim verschil verslagen door het Nederlands team, dus normaliter mag kwalificatie voor het EK geen al te groot probleem zijn. De KNZB zal zo snel mogelijk de speelplaats van het EK-kwalificatietoernooi bekend maken.

Bondscoach Harry van der Meer is tevreden met het resultaat van de loting. Hij zegt: “We zijn het aan onze stand verplicht om ons te plaatsen voor het EK. Omdat de competities in binnen- en buitenland al zijn begonnen, is de voorbereiding niet zo lang. Ik ben daarom blij dat we thuis spelen. Dan hebben we wat meer mogelijkheden om compleet te trainen.” 

De volledige loting:
Poule A: Duitsland, Georgië en Zwitserland.
Poule B: Frankrijk, Slowakije, Oekraïne en Wit-Rusland.
Poule C: Roemenië, Malta en Portugal.
Poule D: Nederland, Turkije en Litouwen.

De nummers 1 en 2 van elke poule plaatsen zich voor het EK dat van 12 tot en met 26 januari wordt gespeeld in Budapest. 

Interlands in Dordrecht en Veenendaal
In het zomerprogramma van de waterpolomannen staan ook twee interlands tegen Roemenië op Nederlandse bodem op de rol. Woensdag 19 juni speelt Oranje om 20u00 in de Sportboulevard in Dordrecht en donderdag 20 juni is om 20u00 het Valleibad in Veenendaal het strijdtoneel. Kaarten voor beide interlands zijn op de avond zelf bij de organiserende clubs te koop aan de deur van het zwembad.