Sport
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Het was ook Zotte Zaterdag in Bodegraven. Waar Gouda voetbalde tegen Bodegraven. Na een 1-4 ruststand werd het halverwege deel twee 3-4 en uiteindelijk toch nog 3-6 in het voordeel van de Goudse ploeg.

Binnen 2 minuten heeft de niet zichtbare Daan de Heer uit een voorzet van Jessy Hoekstra (links) via de keeper de 0-1 gescoord

(beeld)verslag van Hans Sanders

Gouda, dat aantrad zonder de op de training geblesseerde Michel Bloemen en met een volle bank van 5 wissels, overspeelde voor rust de thuisploeg en de 1-4 was nog een zwakke afspiegeling van de veld- en kansverhouding. De thuisploeg had nadrukkelijk de bus voor het eigen doel geparkeerd en probeerde met lange halen naar voren de twee spitsen weg te sturen en dat had ook nog eenmaal succes. Na de thee liet trainer Frits van Dijk zijn mannen aanvallend en alles of niets spelen en dat leverde met enige hulp van de Goudse achterhoede ook nog succes op. Gelukkig leverde een goede aanval na een uur Gouda weer een wat ruimere voorsprong op en daarna was het wel over voor de gastheren, ook al bleef trainer Van Dijk hen tot zelfs een metertje binnen de lijnen aanmoedigen. Maar na de 3-6 was het helemaal bekeken en was het ook hier, net als in de Goudse binnenstad, een zotte zaterdag geweest, daar ter ere van Erasmus en zijn Lof der Zotheid, hier door het soms bizarre spel- en score verloop.

Gouda kon na afloop wel vaststellen dat de koppositie behouden was en dat er hier en daar nog steeds ruimte is voor verbetering, al is er zeker op de inzet weinig aan te merken. Weinig verrassende uitslagen, al won VEP met 2-0 van Rohda '76, waardoor Rohda vooralsnog bovenin afhaakt. Volgende week komt VEP, de nummer 4, naar Gouda; een vroeg toppertje dus!

Binnen twee minuten
Op een prima vers geschoren grasmat in een heerlijk zonnetje, ging Gouda voortvarend van start. Aanvoerder Jessy Hoekstra brak door over links, zette voor richting de inlopende Daan de Heer die het leer via keeper Marco Vonk in het doel werkte, 0-1 binnen 2 minuten. Gouda bleef drukken, maar in de 11e minuut werd de bal op het middenveld verspeeld. Het leer ging snel naar voren en uiteindelijk richting de gevaarlijkste aanvaller Sam Bottenberg, die later nog geel kreeg voor een veel te harde overtreding (zonder bal) op Jilles Oosterom. Wel stond Sam bij het laatste korte passje duidelijk achter de laatste Goudse verdediger, alvorens alleen op keeper Mees van den Berg af te gaan en links laag te scoren. Scheidsrechter Kooi overlegde wel met de terecht vlaggende assistent Bert Elst, maar kwam ten onrechte niet terug op zijn besluit de goal goed te keuren: 1-1.

Een paar minuten later een snelle Goudse aanval door het centrum, waarbij Hoessein Ouahabi beheerst zijn derde goal van het seizoen scoorde met een schuivertje, 1-2 in de 15e minuut. Nu vlagde de assistent van Bodegraven en negeerde scheidsrechter Kooi eveneens het vlagsignaal. (foto onder)

Hoessein snelt alleen op de keeper af en scoort de 1-2 in de 15e minuut

In de 18e minuut een pracht aanval, waarbij Daan de Heer via een één-tweetje met Hoessein Ouahabi vanaf links op keeper Vonk afging en de bal precies in het uiterste rechter beneden hoekje plaatste, 1-3 (foto's onder)

Lekker als zo'n één-tweetje lukt!

De koek was nog niet op voor Daan, die door een matige pass achterin in staat was de bal van Bodegraven af te pakken en alleen bijna een half veld moest oversteken om uiteindelijk het speeltuig langs de uitgelopen keeper te werken, 1-4 in de 31e minuut. (foto onder). Een eerste hattrick voor Daan dit seizoen en alweer goal nummer 8.

Daan scoort de 1-4 onder toezicht van wat bekende Gouda-supporters

Gouda slaagde er voor rust niet meer in te scoren en ach, dat was geen probleem, 1-4 voor en in voetballend opzicht nog weinig van Bodegraven vernomen.

Dat bleek toch wel een vergissing, want trainer Frits van Dijk wisselde in de pauze Gerrit Hulters in het team en had de mannen kennelijk opdracht gegeven zelf met alle kracht in de aanval te gaan. Dat leidde in de 50e minuut tot een vrije trap op links, een meter of 25 van het doel, vergelijkbaar met de vrije trap tegen Rijnstreek een paar wedstrijden geleden. Die ging er in de korte hoek in en ook nu koos keeper Mees van den Berg voor een positie achterin het doel. En weer ging de bal strak richting de korte hoek en lag de bal onaangeraakt door een overvol strafschopgebied in het Gouda-doel, 2-4. Kjeld Both kwam de aangeslagen Jilles Oosterom rechts achterin vervangen en Bodegraven rook bloed en joeg Gouda achterin op. Keeper Mees treuzelde iets te lang met het wegschieten van een ziekenhuisbal en schoot tegen een aanvaller op. Die dacht de bal rustig in het lege doel te kunnen plaatsen, maar als een duveltje uit een doosje dook daar Zenon Elst op die met een uiterste krachtsinspanning de bal nog net uit het doel wist te werken. Het bleek uitstel van executie, want in de 58e minuut een enorm geknoei achterin, tot Mitchell van de Tier glijdend nog een teen tegen de bal wist te krijgen, net genoeg voor de 3-4.

De Gouda-supporters en spelers wisten even niet hoe ze het hadden, maar gelukkig vond Gouda net op tijd de tweede adem en dat leidde al snel tot een mooie aanval. De goed als rechterspits opererende 16-jarige Pascal van Buiten ging er over rechts vandoor en kon kiezen tussen de diepst staande Hoessein Ouahabi of de iets teruggebleven Issam el Bouazatti en hij koos voor de laatste die vrij en geplaatst kon uithalen, 3-5, een grote opluchting (foto onder). Dit was de derde goal voor Issam dit seizoen.

Pascal (rechts) heeft teruggelegd op Issam (midden) die de 3-5 binnen schoot

In de 67e minuut kwam Aassim Souissi in het veld voor Stephan Kapteijn  Aassim begon op links en wisselde later van vleugel toen Tom van Hoogstraten, terug na een blessure en ziekte, kwam invallen voor Pascal. Maar eerst moest Pascal nog een uitroepteken achter zijn goede optreden zetten, toen hij in de 75e minuut een voorzet vanaf links van Hoessein Ouahabi vrij achterin binnenschoot, 3-6. Onder applaus werd hij gelijk door trainer Peter Huisman gewisseld voor Tom, een wissel die al in de planning stond (foto onder).

Pascal van Buiten scoort zijn tweede van het seizoen, de 3-6

Daarna was Gouda nog een paar maal in de buurt van een doelpunt en liep Tom van Hoogstraten bij een doorbraak weer tegen een onterecht vlagsignaal op, waardoor het al met al bij 3-6 bleef. Een ruime overwinning dus, maar wel één geboekt door een wisselvallig Gouda dat de beste spelers voorin had en een aantal op het middenveld. Maar zolang we vaker scoren dan de tegenstander is er natuurlijk niets aan de hand en dat scorend vermogen loopt op. Van 2 naar 4 en nu 6, het gaat scorend duidelijk de goede kant op.

In de slotfase nog kansjes genoeg op de 3-7, maar het lukte net niet meer

ZATERDAG 20 OKTOBER 2018: BODEGRAVEN - GOUDA 3-6; RUST 1-4. DOELPUNTEN: DAAN DE HEER 0-1 (2E MINUUT); SAM BOTTENBERG 1-1 (11E MINUUT); HOESSEIN OUAHABI 1-2 (15E MINUUT); DAAN DE HEER 1-3 (18E MINUUT) EN DAAN DE HEER 1-4 (31E MINUUT); RUST; SAM BOTTENBERG 2-4 (55E MINUUT); MITCHELL VAN DE TIER 3-4 (58E MINUUT); ISSAM EL BOUZATTI 3-5 (60E MINUUT) EN PASCAL VAN BUITEN 3-6 (75E MINUUT)

Volgende week thuis tegen nummer 4 VEP (5-9), overstapper van de zondag dat knap met 2-0 won van Rohda '76.