ONA boekt ruimte zege op Slikkerveer

16 April 2018, 09:10 uur
Sport
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

ONA boekte zondag een ruime zege op Slikkerveer: 4-1.In Gouda probeerde Slikkerveer het eerdere duel in de competitie (3-4 nederlaag) sportief te revancheren. Maar in die missie slaagden de bezoekers niet.

Op een heel slecht veld begon het duel aan beide kanten voorzichtig. Wat afstandsschoten die veelal ver over gingen voor de thuisploeg. Slikkerveer kreeg in het eerste half uur twee grote kansen maar deze konden niet worden benut. Danny Rijnkerk schoot een vrije trap in de handen van de keeper en een tijdje laten nog een keertje over. ONA daarentegen realiseerde geen enkele kans en de volop meegereisde supporters mochten hoop hebben op een goed resultaat. Twee minuten voor de rust zette Steven van Dongen Slikkerveer op een 0-1 voorsprong op aangeven van Joery Josee. Echter voordat het restsignaal gehaald werd boog de thuisploeg de 0-1 achterstand in blessuretijd om in een 2-1 voorsprong. Slikkerveer had voor de rust het betere van het spel, maar gaf in de slotfase de voorsprong te makkelijk weg.

In de tweede helft kwam Robert Kosten de voorhoede versterken en bleef Slikkerveer de aanval zoeken richting het doel. Heel veel uitgespeelde kansen leverde dit niet op, maar de ploeg van trainer Warry van Wattum bleef druk zetten op het Goudse doel. Een minuut of twaalf voor het einde van de wedstrijd was het de spits van ONA, die met een onhoudbaar schot in de kruising de stand naar 3-1 tilde. Slikkerveer kreeg nog een grote kans in laatste 10 minuten via Raymond Smit, maar zijn schot werd geblokkeerd door de keeper van ONA. In de laatste seconden van het duel dat onder leiding stond van scheidsrechter Jung scoorde ONA nog de 4-1 en was dat alleen nog maar van belang voor de statistieken.

Foto: Roelie ’t Jong

Overige uitslagen:
Nieuwerkerk-Olympia 4-1
DONK–Haastrecht 5-0